Mazăre: „Constănţenii nu-l vor susţine pe Antonescu la prezidenţiale dacă se impun declaraţiile de avere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre FOTO Arhiva Adevarul
Radu Mazăre FOTO Arhiva Adevarul

Primarul Constanţei Radu Mazăre Populaţia susţine că liberalul Crin Antonescu nu va avea parte de susţinerea constănţenilor la prezidenţiale dacă propunerea care impune declaraţiile de avere tuturor românilor va fi menţinută.

"Noi politicienii dăm declaraţii de avere mult mai complexe decât în Europa. Dar dacă Europa ne-a acuzat că suntem corupţi, acuma facem de zece ori mai mult în privinţa asta decât fac ei. Dacă propunerea va fi pusă doar pe cine va dori ANAF, atunci cred, aşa cum cunosc eu populaţia libertină şi liberală a Constanţei, că nu va vota un preşedinte care susţine aşa ceva, ca toată populaţia să fie oricând la cheremul ANAF, obligată să dea declaraţie de avere“, a spus Mazăre.

Primarul Constanţei a spus că a discutat cu Victor Ponta în legătură cu acest subiect, iar premierul i-ar fi dat asigurări că o eventual verificare a ANAF va fi valabilă de la o valoare în sus.

„Asta e o chestiune foarte relativă - ANAF va sesiza.... Pe cine vrea el? Pe cine va sesiza dacă i se face o plângere cuiva, spre exemplu, dacă vecinul de apartament intră cu o plasmă în casă şi-i face o plângere, ANAF e obligat să-i dea curs acestei plângeri. (…) Nu ştiu să vă spun care este valoarea veniturilor, de ordinul a o sută , o sută şi ceva de mii de euro. Şi atunci nu se mai adresează majorităţii populaţiei. Pe mine asta m-a revoltat“, a mai declarat primarul Mazăre.

Persoanele fizice care afişează averi considerabile vor fi somate de Fisc să-şi declare bunurile din proprietate, banii din conturi, datoriile şi cheltuielile. Criteriile după care vor fi selectate „victimele“ sunt misterioase.

După mai mulţi ani în care au analizat în secret averile a cel puţin 300 de bogătaşi de top, inspectorii fiscali au creionat şi o formulă prin care – dacă respectivele persoane prezintă vreun risc de evaziune – să-i oblige pe cei vizaţi să-şi declare averile.

Social-democraţii participă în aceste zile la reuniunea de vară de la Constanţa. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite