Marko Bela: Eu nu m-aş fi atins de drepturile de autor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat astăzi că oamenii de cultură, creatorii nu ar trebui să fie supuşi "regulilor economiei de piaţă", adăugând că el nu s-ar fi atins de drepturile de autor.

"S-a discutat foarte detaliat problema indemnizaţiilor de merit în cazul artiştilor, scriitorilor, există o astfel de indemnizaţie, mai ales că nu e o sumă importantă, n-am fost de acord să le tăiem. Tocmai într-o perioadă de austeritate trebuie să încerci să protejezi cultura, să protejezi creatorii. Eu nu m-aş fi atins de drepturile de autor", a afirmat liderul UDMR, care îndeplineşte şi funcţia de vicepremier în Guvernul Emil Boc.

El a susţinut că trebuie acordate, în continuare, anumite facilităţi intelectualilor în general, artiştilor, creatorilor şi scriitorilor.

Marko Bela a recunoscut că el primeşte venituri din drepturi de autor, dar că nu spune acest lucru pentru că este interesat direct de acest aspect.

"Am o parte de venituri foarte mică din drepturi de autor", a afirmat preşedintele UDMR.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, luni, că va fi elaborat un proiect de lege prin care drepturile de autor să devină contribuabile pentru pensie, sănătatate şi şomaj, ca orice salariu.

"Vom asigura o lege prin care PFA-urile, de care toată lumea vorbeşte acum, convenţiile civile, pe care le practică o bună parte din angajaţi, să fie văzute ca elemente salariale, şi care să contribuie pentru pensie, sănătate şi şomaj", a declarat ministrul Muncii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite