Marian Petrache, apel către autorităţi: Hai să folosim resursele cu înţelepciune, pentru că nu ştim pentru cât timp trebuie să le drămuim!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian petrache. FOTO Eduard Enea
Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian petrache. FOTO Eduard Enea

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a adresat un apel către toate instituţiile privind utilizarea resurselor într-un mod cât mai eficient, în condiţiile în care nu este clar cât timp va dura criza generată de epidemia de coronavirus.

„Văd măsuri şi acţiuni de combatere a COVID19. Unii spală străzile, alţii dezinfectează intrările în scările de bloc sau locurile de joacă. Sunt convins că toate aceste măsuri au şi efecte pozitive dar remanenţa substanţelor pe bază de clor de exemplu, e de scurtă durată. Apoi trebuie spălate iar. Hai să folosim resursele cu înţelepciune, pentru că nu ştim pentru cât timp trebuie să le drămuim. Resursele noastre nu sunt nelimitate. Zilele astea ar trebui să avem în primul rând grijă de înteg corpul medical – asistente, laboranţi, medicii de familie, de medicii de pe salvare şi din spitale. Fiecare om din prima linie are o valoare inestimabilă. Orice doctor scos din joc înseamnă zeci, sute sau mii de oameni care nu mai au de cine să fie salvaţi.Mi-e greu să cred că dacă spălăm străzile, trotuarele şi parcurile, astăzi când noi le cerem oamenilor să stea acasă, cheltuim cu eficienţă”, a scris pe pagina sa de Facebook Marian Petrache. 

Liderul Consiliului Judeţean Ilfov recomandă orientarea resurselor în special spre zonele-cheie. „ Ar trebui să ne asigurăm că toţi medicii au echipamente şi dezinfectanţi, au tot ce le trebuie atunci când intervin. Recomandarea mea ar fi ca primăriile să ţină strâns legătura cu medicii de familie şi managerii de spital de pe raza lor teritorială, să vadă exact ce nevoi au şi să vină în ajutorul lor. Şi chiar să asigure dezinfectant în locurile unde oamenii se duc de nevoie, nu de plăcere – la farmacii şi la magazinele alimentare”, mai afirmă Marian Petrache. 

Vicepreşedintele PNL a precizat că instituţia pe care o conduce e pe cale să cumpere patre apare noi de ventilaţie, două pentru spitalul din Buftea, iar două pentru Spitalul Judeţean Ilfov. „Consiliul Judeţean Ilfov a deblocat fondul de rezervă şi achiziţionează patru aparate noi de ventilaţie – două pentru spitalul din Buftea şi două pentru spitalul Judeţean. De asemenea am întărit paza la unităţile medicale şi am restricţionat accesul. Pentru că zilele astea sau săptămânile, lunile astea, cine ştie cât va dura, trebuie să protejăm linia întâi şi pe fiecare dintre noi”.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite