Marga: N-am colaborat cu Securitatea. Îi dau în judecată pe Lăzăroiu și Sârbu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Andrei Marga neagă cu vehemență zvonurile din presă potrivit cărora ar fi colaborat cu Securitatea. Mai mult, fostul ministru de Externe spune că legăturile lui cu poliția politică sunt rodul imaginației consilierului Sebastian Lăzăroiu și a profesorului Costel Sârbu.

"Scrisul sub codul <<Mureşan>> (n.r. Lăzăroiu susține că Marga a colaborat cu Securitatea sub numele de cod Andrei Mureșan), la care el apelează voios, seamănă cu scrisul meu aşa cum eu semăn cu Sophia Loren! Lăzăroiu fabulează şi se descalifică, încă o dată, vorbind prostii cu lejeritate", spune indignat liberalul. "Totul este o fabulaţie a lui Lăzăroiu, care-l priveşte şi de care va trebui să răspundă", avertizează Marga.

Fostul ministru nu este surprins de alierea lui Costel Sârbu cu "corul mincinoșilor". "Minciunile acestuia sunt atât de grosolane încât nu se pot explica fără a invoca personajul", spune profesorul universitar. Mai mult, Marga susține că n-a discutat niciodată cu Sârbu, toate replicile redate presei fiind "simple invenții".

Citește și:

Marga, turnător cu trei nume de cod

Marga arată că el nu este primul cadru didactic pe care Sârbu îl acuză că ar fi colaborat cu Securitatea. În 1992, " l-a atacat pe decanul Emil Cordoş, acuzându-l aiuritor că l-a recrutat pe el, Costel Sârbu, ca securist. Ulterior, aşa cum arată actele, Costel Sârbu a atacat asistenţi, lectori, profesori de la Facultatea de Chimie. Documentele din arhive sunt grăitoare".

Potrivit fostului rector UBB, Sârbu a concurat la postul de profesor, însă a fost respins de Senatul Universității, lucru care a declanșat o nouă serie de atacuri la adresa rectorului și a altor profesori.

"A atacat-o pe profesoara Luminiţa Silaghi-Dumitrescu, pe Şerban Agachi, spunând că ar fi ilegal profesor, pe academicianul Ioan Silberg, cu motive aiurea. A atacat cam totul cu motive inventate. Costel Sârbu a pierdut toate procesele ce i-au fost intentate", mai spune Marga.

"Costel Sârbu este bine cunoscut, prin actele aflate la dispoziţie, încât doar naivii îi iau în seamă elucubraţiile. Până una alta, la rândul meu, îl voi da în judecată pentru minciunile pe care le debitează", conchide fostul ministru de Externe.

Liberalul se află momentan în Germania, acolo unde a plecat pentru a-și lansa un volum.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite