Marcel Ciolacu vrea să desfiinţeze Comisia Iordache: A avut un impact public negativ asupra partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat marţi că va propune desfiinţarea Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, condusă de Florin Iordache, pe motiv că „a avut un impact public negativ” atât pentru partid cât şi pentru Parlament. Ciolacu a explicat şi că transpunerea deciziei CCR privind Codurile penale se va face în Senat în cadrul Comisiei juridice.

Marcel Ciolacu a subliniat că transpunerea deciziei CCR privind Codurile penale, declarate luni neconstituţionale, se va face în cadrul Comisiei juridice din Senat.

„Am luat act ieri (luni-n.r) de decizia CCR. Mai mult ca sigur, am anunţat deja că o să avem o nouă abordare. În primul rând, o să propun colegilor mei desfiinţarea comisiei Iordache sau comisia specială care s-a ocupat de modificările de justiţie, a Codurilor penale, a Codurilor de procedură penală. Ele o să intre într-un parcurs parlamentar normal. În primul rând la Senat, ca şi primă Cameră sesizată, în Comisiile juridice. Se pare că funcţionalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorită, dimpotrivă ea a avut un impact public negativ şi asupra partidului pe care îl reprezint, dar şi asupra instituţiei Parlamentul României. O să avem o abordare, în primul rând priorităţile fiind deciziile neconstituţionale deja declarate de către CCR şi pe urmă o să vedem dacă este oportună o altă modificare atât la Codurile penale, cât şi la Codurile de procedură penală”, a declarat Ciolacu, citat de Mediafax.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit şi despre crimele de la Caracal şi a relatat că raportul Parchetului şi MAI privind modul în care s-a gestionat situaţia reprezintă o prioritate.

„În cursul zilei de sâmbătă eu am propus înfiinţarea unei comisii speciale urmând să discut cu toţi liderii politici din Parlament, din Camera Deputaţilor mai exact, făcând astfel o invitaţie de a intra instituţional într-o normalitate şi de a nu ieşi cu declaraţii publice după o asemenea dramă ca cea de la Caracal. În zilele următoare au fost foarte multe declaraţii politice, ale multor lideri politici, în declaraţia de ieri am spus că prioritatea în momentul acesta este totuşi raportul de la Ministerul Public cât şi de la Ministerul de Interne şi nu în ultimul rând ce au constat cei din comisia de lucru constituită la nivelul primului ministru şi coordonată de către domnul Arafat. Din punctul meu de vedere, prioritatea Parlamentului este de a interveni în procedurile instituţionale care sunt create pentru a ne apăra, a interveni într-un mod eficient şi direct şi în timp real şi nu în ultimul rând de a preveni”, a mai spus Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite