Ciolacu: Nu mergem la consultări cu o nominalizare. Am o părere foarte bună despre domnul Ciucă, dar în spatele lui se ascunde PNL

Ciolacu: Nu mergem la consultări cu o nominalizare. Am o părere foarte bună despre domnul Ciucă, dar în spatele lui se ascunde PNL

Marcel Ciolacu - FOTO Eduard Enea

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat marţi seară că formaţiunea sa nu va merge cu o nominalizare la consultările cu preşedintele de mâine. În ce priveşte decizia lui Ludovic Orban de a-şi depune mandatul de premier interimar, acesta a afirmat că este „o normalitate”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat ce părere are despre decizia lui Orban, Ciolacu a afirmat că i se pare normal.
 
„Era normal să se întâmple acest lucru. E o hotărâre a CCR care era evidentă cu motivare sau fără motivare. Îmi menţin punctul de vedere de a nu merge cu o nominalizare”, a subliniat marţi seară Ciolacu într-o intervenţie la Digi24.
 
Întrebat dacă va susţine o altă variantă, acesta din urmă a precizat că „de la PNL categoric nu”, şi s-a arătat în favoarea unui „guvern de specialişti”.
 
Întrebat despre varianta lui Nicolae Ciucă în rolul de premier, liderul PSD a fost evaziv.
 
„Şi în spatele domnului Ciucă să se ascundă PNL? Categoric nu. (...) Am o părere foarte bună vizavi de domnul Ciucă”.
 
Cu toate astea, Ciolacu nu s-a arătat în defavoarea alegerilor anticipate.
 
„Este o variantă în cazul în care nu se crează o majoritate. E o variantă Constituţională. PSD-ului nu îi este frică de aceste alegeri”, a conchis liderul PSD.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi seară că Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier desemnat şi că miercuri vor avea loc consultări la Palatul Cotroceni. Şeful statului a precizat că după alegerile parlamentare, preşedintele PNL e prima opţiunea pentru un nou mandat în fruntea Guvernului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: