Ludovic Orban: Portarul de la PSD este mai puţin slugarnic faţă de partid decât Victor Ciorbea. Facem plângere penală împotriva Avocatului Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Ludovic Orban. FOTO Eduard Enea
Preşedintele PNL, Ludovic Orban. FOTO Eduard Enea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că formaţiunea sa face o analiză a activităţii Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, fiind luată în calcul chiar depunerea unei plângeri penale, dacă partidul constată că acesta ar fi încălcat legea. Mai mult, liderul PNL subliniază faptul că Victor Ciorbea ar fi „slugarnic“ faţă de PSD.

„Dar nu ne putem aştepta la nimic de la un angajat mărunt al PSD. Cred că portarul de la PSD este mai puţin slugarnic faţă de PSD decât Victor Ciorbea. Dar, constituţional, e singura noastră cale de atac. Din punctul nostru de vedere ordonanţele de urgenţă nu cum să intre în vigoare atâta timp cât nu am avut o convocare constituţională, legală. Ne vom adresa Avocatului Poporului“, a declarat Ludovic orban, la Adevărul Live.  

De asemenea, liderul PNL a precizat faptul că activitatea lui Ciorbea se află sub atenţia formaţiunii sale. 

„Am cerut partidului să inventariem toate solicitările la Avocatul Poporului, de la instalarea lui Victor Ciorbea, pe ordonanţe simple şi de urgenţă pe care el nu le-a dus la îndeplinire. Ulterior, când CCR s-a pronunţat, ele au fost declarate neconstituţionale. Ciorbea a refuzat să-şi îndeplinească misiunea. E singurul apărător al constituţionalităţii când vine vorba de ordonanţe. Neîndeplinirea atribuţiilor e o încălcare gravă a legii, a competenţelor. După ce facem inventarierea ordonanţelor pe care Ciorbea a refuzat să le atace, vom lua măsuri, putând fi vorba chiar de o plângere penală“,  completat preşedintele PNL. 

Ludovic Orban a anunţat, la Adevărul Live, că PNL va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose în clipa în care va avea matematic şanse să treacă. Liderul liberal susţine că majoritatea PSD-ALDE mai stă doar într-un singur vot, însă UDMR şi minorităţile naţionale sprijină din umbră actuala Putere. De asemenea, Ludovic Orban a criticat măsurile fiscale propuse de PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite