Orban: „În forma care s-a dezbătut la Senat, eu nu votez legea certificatului verde obligatoriu la serviciu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban-sursa: Facebook
Ludovic Orban-sursa: Facebook

După ce a fost respinsă de Senat, legea certificatului verde obligatoriu la serviciu va merge în Camera Deputaţilor, cameră decizională.

Proiectul obligativităţii certificatului verde la muncă a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” şi 60 de voturi „împotrivă”. Pentru adoptare, fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. Proiectul prevede ca certificatul COVID să fie cerut pentru angajaţii din sistemul sanitar public şi privat şi pentru angajaţii din anumite instituţii publice. 

Două abţineri au dus la respingerea în Senat a proiectului de lege, ele au aparţinut senatorilor PNL neafiliaţi George Scarlat şi Alexandru Nazare.

Ludovic Orban a declarat la Digi24 că aceştia au votat în conformitate cu propria lor conştiinţă. „Şi aici vă spun şi eu dvs. că în forma care s-a dezbătut la Senat şi în care a venit la Camera Deputaţilor, eu nu votez acest proiect”, a anunţat Ludovic Orban. Întrebat dacă şi ceilalţi colegi neafiliaţi din Cameră nu vor vota textul, el a răspuns: „Nu”.

Orban se declară un susţinător al vaccinului şi reaminteşte că în perioada guvernării sale a fost constituit Comitetul Naţional de Vaccinare.

„Sunt un susţinător al vaccinului, al vaccinurilor în general. Eu cred în vaccinuri, m-am vaccinat, m-am vaccinat şi cu a treia doză, i-am convins pe toţi colegii, prietenii, cunoscuţii, membrii familiei să se vaccineze, am fost implicat în aceste campanii de încurajare a vaccinului. De altfel, construcţia Comitetului Naţional de Vaccinare s-a realizat în mandatul meu de prim-ministru în discuţiile pe care le-am avut cu preşedintele României şi cu premierul desemnat, dl. Ciucă. Dl. Gheorghiţă a fost recomandat de dl. Ciucă”.

Cu toate acestea, Ludovic Orban nu este de acord cu obligarea unor persoane să se vaccineze.

„Vaccinarea nu se face cu forţa şi nu se face afectând dreptul la muncă, de exemplu. Într-o ţară în care ai 33 la sută din populaţia vaccinată, tu vrei să impui condiţia asta, că îşi pierde omul locul de muncă, dacă nu se vaccinează?! Dar poate nu vrea să se vaccineze, nu? Poate vrea să-şi facă testul sau poate...Îl pun să se vaccineze pe un macaragiu sau pe un fierar-betonist sau pe un buldozerist sau pe un om care lucrează singur pe combină?”.

Citeşte şi: 

SURSE Excluderea lui Orban din PNL, cerută în şedinţa de BEx. Ce lideri liberali vor îndepărtarea fostului şef al PNL

Consecinţele şirului de demisii din grupurile parlamentare ale PNL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite