Ludovic Orban: Declaraţia privind demisia Liviei Stanciu este o poziţie politică personală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Marian Iliescu
Ludovic Orban FOTO Marian Iliescu

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat astăzi pentru "Adevărul" că declaraţiile făcute joi seara la Antena 3 nu angajează în niciun fel partidul şi a precizat că a exprimat o poziţie politică personală. Orban a susţinut joi că preşedintele ÎCCJ Livia Stanciu ar trebui să demisioneze, iar preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Justiţiei ar trebui să demareze o anchetă în ce o priveşte pe Stanciu.

"Ce am spus aseară la Antena 3 este o poziţie politică personală. Nu este poziţia partidului", a declarat Orban pentru "Adevărul" şi a susţinut că nu a discutat cu colegii săi despre declaraţiile făcute.

Ludovic Orban a susţinut joi seară, la Antena 3, că preşedintele ÎCCJ Livia Stanciu ar trebui să demisioneze din funcţie.

„Livia Stanciu are mai multe motive pentru care trebuie să îşi prezinte demisia. Primul, că nu şi-a plătit datoriile. Nu poate fi un reper de moralitate aflat în fruntea celei mai importante instanţe din Romania o persoană care nu îşi plăteşte, nu îşi cunoaşte datoriile. În al doilea rand, faptul că preşedintele ÎCCJ care trebuie să fie omul cel mai credibil în materie de judecată şi de împărţire a dreptăţii a putut să formuleze o plângere penală împotriva unei persoane care nu i-a facut nimic. Numai fiindu-i frică probabil că cine ştie ce i s-ar putea întâmpla dacă nu îşi plăteşte datoriile. În al treilea rând, ceea ce a declarat acum nu se referea la ancheta CSM în cazul domniei sale sau în cazul procurorilor sau judecatorilor care au pronunţat arestul preventiv, ci la ancheta referitoare dacă nu cumva domnul Tăriceanu a încălcat puterea judecatorească“, a spus Orban, invitat la „Sinteza Zilei“.

Contactat de "Adevărul", purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a refuzat să comenteze afirmaţiile prim-vicepreşedintelui liberal, dar a menţionat că partidul respinge orice fel de ingerinţă a politicului în Justiţie.

Citeşte şi:

Ludovic Orban, primul liberal care se raliază lui Tăriceanu, în cererea de demisie a Liviei Stanciu. Care este poziţia PNL

Din platoul Antenei 3, Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte PNL şi liderul deputaţilor PNL, spune că Livia Stanciu ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), că preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Justiţiei ar trebui să intervină pentru demarerea unei anchete în ceea ce o priveşte pe şefa ÎCCJ, că măsura arestului preventiv se ia prea uşor, în unele cazuri cu încălcarea Constituţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite