Lucian Romaşcanu (PSD): „Coaliţia lui Iohannis, o ambarcaţiune ciuruită de orgolii, interese şi calcule politice meschine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Romaşcanu - arhivă
Lucian Romaşcanu - arhivă

Senatorul PSD de Buzău, Lucian Romaşcanu, susţine că în aceste zile se fac eforturi în încercarea de a sugera că România merge în direcţia potrivită.

„Doar că nici numărul mic de teste COVID, nici coaliţiile de guvernare organizate împotriva votului popular, nu pot ascunde un adevăr care doare şi care-şi va lăsa amprenta asupra următoarei generaţii de români: ţara este în criză profundă, iar proverbialul liman încă nu poate fi întrezărit”, spune senatorul.

Romaşcanu acuză guvernul interimar că refuză să aplice un număr suficient de teste zilnice pentru depistarea infecţiilor cu SARS-CoV-2, deşi tendinţa europeană este ca numărul acestora să crească.

„Acest foc mocnit care arde pe sub societate va răbufni în colapsul total al secţiilor ATI. Atunci, până şi Voiculescu, fericit acum că a reuşit să sară din lacul unei PMB în derivă, în puţul unui guvern fără perspective, se va cutremura de colapsul total al sistemului medical”, scrie Lucian Romaşcanu.  

Senatorul vorbeşte şi despre premierul desemnat, Florin Cîţu, şi despre criza economică cu care s-ar confrunta România. „Criza economică îşi va face liniştită de cap. Factura acesteia va fi achitată de români. Statul va da din umeri. Va spune, asemeni scenei dintr-un sitcom englezesc celebru, că-i prea târziu să se mai facă ceva.”

Nu doar criza economică macină ţara, ci şi cea politică, afirmă senatorul PSD, referindu-se la coaliţia de guvernare constituită în aceste zile: „O ambarcaţiune ciuruită de orgolii, interese şi calcule politice meschine care a fost construită, nu pentru a ţine România pe linia de plutire, ci pentru a nu permite decăderea unui PNL care a eşuat total şi a unui preşedinte care s-a dovedit a fi un jucător politic extrem de slab.”

În final, Lucian Romaşcanu vorbeşte despre o „criză democratică” ce produce efecte prin fenomene politice şi electorale vizibile. „Dacă România ar fi fost o democraţie funcţională, în care minorităţile şi majorităţile ar fi accesat mecanismele normale de armonizare şi promovare a intereselor lor, n-am fi avut AUR în Parlament.”

Citeşte şi:

Stelian Ion, propunerea pentru Justiţie: DNA trebuie întărit ca să repornească motoarele pentru a lupta cu marea corupţie, nu cu faptele mărunte

Investiţii de trei miliarde de euro în infrastructura sportivă din România, promise în programul de guvernare



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite