Liviu Dragnea faţă în faţă cu eternitatea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum-necum, atât scrisoarea doamnei Ecaterina Andronescu, scrisoare pe care „andrisantul“, nimeni altul decât Comitetul Executiv Naţional al PSD, nici nu a vrut să o bage în seamă fiindcă partidul nu acordă atenţie celor care cer demisia guvernului şi a preşedintelui Dragnea, cât şi scandalul declanşat la început pe cont propriu de doamna Gabriela Firea au reprezentat o adevărată mană cerească pentru domnul Liviu Nicolae Dragnea.

Ele au oferit ocazia ca la CEX-ul de la Neptun de sâmbăta trecută să se vorbească despre orice numai despre adevăratele probleme ale social-democraţilor români nu.

Din câte ştiu, nimeni dintre cei prezenţi weekendul trecut la conclavul pesedist nu a scos nici măcar o vorbă despre scăderea dramatică a partidului în sondaje. Dar nici despre faptul că dl. Liviu Dragnea are parte, cu fiecare zi ce trece, de o imagine din ce în ce mai proastă în rândul populaţiei. Chiar printre românii ce reprezintă electoratului captiv al PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea a ajuns să fie ceea ce se cheamă o persoană nefrecventabilă. Să se identifice cu inamicul public nr. 1. Aceasta în ciuda ofensivei de imagine pusă la cale de însăşi persoana cu pricina care a ţinut cu tot dinadinsul să fie el primul care anunţă cum vor creşte pensiile în 2021 şi cum vom naviga pe canalul Dunăre-Bucureşti la Sfântu-Aşteaptă.

Nimeni, nici măcar rebelii fără cauză de genul unor Paul Stănescu, Niculae Bădălău, Marian Oprişan sau Mihai Tudose, nu au socotit că ar fi venit deja timpul ca cei din conducerea PSD să discute în fine, fără menajamente, cu cărţile pe faţă, dar şi făcând dovada necesarului realism economic despre creşterea îngrijorătoare a ratei inflaţiei, despre continua creştere a preţurilor la carburanţi, la curent electric, la alimente, de fapt la toata gama de produse de primă necesitate şi nici despre ecartul dintre acestea şi majorările salariale care, în loc să îmbunătăţească nivelul de trai al populaţiei, fiind nesustenabile din punct de vedere economic, au izbutit mai degrabă să îl scadă.

Nimeni nu şi-a luat inima în dinţi şi nu l-a întrebat pe ministrul Finanţelor, altminteri atât de locvacele domn Eugen Orlando Teodorovici, dacă sau cât timp de acum încolo mai are Guvernul bani pentru plata pensiilor şi a salariilor. Vor putea ele fi plătite integral şi la timp până la sfârşitul anului? Cum? Din împrumuturi cu dobânzi din ce în ce mai împovărătoare?

Dacă ar fi să judecăm după felul în care comunicatorii partidului au informat românii despre ceea ce s-a întâmplat în sala de conferinţe a hotelului de lux în care s-au consumat sâmbăta trecută lucrările CEX-ului nimeni din compunerea acestuia nu a dat expresia nici măcar unei minime îngrijorări pentru imaginea din ce în ce mai proastă de care are parte PSD în rândul familiei sale politice europene.

Spunând şi scriind toate acestea, realizez că sunt pe punctul de a înregistra un moment aparte în biografia proprie. Adică de a-i da şi eu o dată dreptate lui Ion Cristoiu care, în editorialul publicat miercuri atât pe cristoiublog, cât şi în Evenimentul zilei, îi compara pe cei care alcătuiesc ceea ce s-ar putea numi „curtea lui Dragnea“ cu fleicile care se lasă întoarse pe grătare fără să protesteze.

Să fie oare această situaţie fără soluţie? Să fie ea una definitivă? Va rămâne întregul PSD pe veci supusul d-lui Dragnea? Va fi oare acesta confruntat cu veşnicia? Fără doar şi poate că nu. Iată nu mai departe decât miercuri a demisionat din partid deputatul PSD de Botoşani Mihaela Huncă. După care au urmat şi alte demisii. Unele s-au înregistrat deja până la ora apariţiei acestui comentariu. Vor veni şi alte revolte. Gabriela Firea nu va rămâne singură. La un moment dat, totuşi, cineva va realiza că dl. Liviu Dragnea reprezintă pentru partid chiar mai mult decât o piatră de moară. Şi, cu toate că respingătorul baron de Teleorman şi-a securizat într-un anume fel funcţia - a fost ales în fruntea PSD nu de Congres, ci prin consultarea tuturor membrilor partidului - se va găsi o modalitate ca partidul să se debaraseze de ceea ce înseamnă lestul Dragnea Nicolae Liviu.

După cum se ştie, nu chestiunile de procedură şi nici respectarea riguroasă a regulilor şi normativelor partidului reprezintă punctul forte al liderilor social-democraţiei din România.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors. ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite