Liderul consilierilor generali PNL: Unde sunt cele 3.000 de teste promise de Firea? Primarul general a minţit din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Bujduveanu
Stelian Bujduveanu

12Stelian Bujduveanu, liderul consilierilor generali PNL, susţine că au trecut aproape două săptămâni şi nu ştim nimic despre cele 3.000 de teste coronavirus promise de primarul general.  „Fie Gabriela Firea a minţit din nou, fie testele au fost folosite pe tăcute pentru clientela de partid”, acuză Bujduveanu.

”Primarul Capitalei, ahtiat după PR, a promis, la finalul lunii martie, 10.000 de teste de coronavirus exclusiv pentru bucureşteni. În teorie, un gest de apreciat, dar care în realitate s-a dovedit a fi doar o gogoaşă electorală marca PSD. După câteva zile, cele 10.000 de teste PCR s-au convertit, din vorbe, în doar 17.000 de teste rapide, care au însă o marjă de eroare foarte mare. În urma criticilor venite din partea experţilor, Firea a dat înapoi, însă n-a renunţat la populism. Primarul general a promis, pe 10 aprilie, 3.000 de teste real time PCR, acreditate de Ministerul Sănătăţii. Au trecut aproape două săptămâni şi nu ştim nimic despre existenţa celor 3.000 de teste”, a explicat Bujduveanu pe Facebook. .

”Au fost achiziţionate de Primăria Capitalei? Cum au fost distribuite? A fost pus din nou în mişcare sistemul de pile? Bucureştenii aşteaptă răspuns la aceste întrebări, pentru că la mijloc sunt banii şi viaţa cetăţenilor. Există două variante de răspuns: fie Gabriela Firea a minţit din nou, fie testele au fost folosite pe tăcute pentru clientela de partid”, acuză liberalul. 

În contextul pandemiei, Stelian Bujduveanu compară administraţia PSD din Bucureşti cu primăriile din ţară conduse de PNL. 

”În timp ce administraţia Capitalei este total netransparentă, primarii liberali din ţară arată în aceste zile cum se pot mobiliza resurse – umane şi financiare - în interesul cetăţenilor pe timp de criză.

  • La Oradea, Ilie Bolojan - un primar care preferă faptele, nu vorbele – a achiziţionat peste 10 tone de materiale sanitare pentru spitale: 1,2 milioane de măşti, combinezoane şi bonete, astfel încât personalul medical şi forţele de ordine să fie în siguranţă.  
  •  La Cluj, Emil Boc, un alt primar care tace şi face, a achiziţionat aparatură medicală la cele mai înalte standarde: paturi de terapie intensivă, monitoare de funcţii vitale, defibrilatoare şi computer tomograf.

Concluzia: unde există voinţă, există şi soluţii. Din păcate pentru bucureşteni, planul Primăriei Capitalei împotriva pandemiei a fost doar o colecţie de vorbe goale”, conchide Stelian Bujduveanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite