Liderii UE vor ca certificatul digital COVID să aibă aceeaşi valabilitate pentru toate statele membre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Liderii UE au discutat joi, în cadrul reuniunii Consiliului European, printre altele, despre răspândiriea variantei Omicron a noului coronavirus, context în care au susţinut administrarea urgentă a dozelor de rapel (booster) şi stabilirea unei perioade de valabilitate a certificatului digital COVID-19 comună pentru toate statele membre.

Subiectele abordate de liderii europeni au vizat pandemia de COVID-19, gestionarea situaţiilor de criză, preţurile la energie, securitate şi apărare, aspectele externe ale migraţiei şi relaţiile externe ale Uniunii Europene, cu accent pe situaţia de la graniţele cu Ucraina şi cu Belarus, a transmis Administraţia Prezidenţială. 

Referitor la pandemia de COVID-19, liderii UE au abordat situaţia epidemiologică preocupantă de la nivelul Uniunii, inclusiv în contextul apariţiei şi răspândirii noii variantei Omicron. Astfel, au agreat continuarea eforturilor de coordonare la nivelul Uniunii pentru a răspunde evoluţiilor legate de pandemie, dar care să nu afecteze funcţionarea Pieţei Unice şi libera circulaţie în interiorul Uniunii. Totodată, liderii europeni au susţinut o abordare coordonată pentru stabilirea perioadei de valabilitate a certificatului digital al UE privind COVID-19, arată sursa citată. 

De asemenea, a fost subliniată importanţa vitală a procesului de vaccinare în combaterea pandemiei, inclusiv prin administrarea urgentă a dozelor de rapel (booster). În acelaşi context, a fost reiterată importanţa deosebită a combaterii fenomenului dezinformării.

La reuniunea Consiliului European, care a avut loc joi, 16 decembrie 2021, a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. 

Citeşte şi: Consiliul European. Klaus Iohannis a cerut un răspuns ferm al UE pentru a descuraja acţiunile Rusiei la graniţa Ucrainei. Scumpirea energiei, pe agendă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite