Lider USR, atac direct la Guvern: Justiţia a fost bună de adus voturi când era invocată continuu. S-a ales praful de ea în momentul alcătuirii bugetului de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor USR, Stelian Ion, critică dur Guvernul Orban pentru faptul că nu a acceptat amendamentele Uniunii în ceea ce priveşte suplimentarea fondurilor pentru Justiţie.

„Observ cu tristeţe că Justiţia a fost sedusă şi abandonată de politicieni. Deşi tema justiţiei a fost o temă centrală pentru PNL în ultimii ani, de ea s-a ales praful în momentul alcătuirii bugetului de stat. Justiţia fost bună de adus voturi când era invocată continuu, este nesuferită când cere bani ca să poată supravieţui. Să ne înţelegem: fără bani niciun domeniu nu poate funcţiona decent. În felul ăsta vom scăpa de MCV la calendele greceşti... Fără a aloca suficiente fonduri pentru justiţie nu putem avea mari pretenţii acest domeniu”, a scris pe Facebook liderul deputaţilor USR, Stelian Ion. 

Liderul  deputaţilor USR a precizat că ministrul Finanţelor nu a vrut să accepte amendamentele USR pe partea de Justiţie. „USR a formulat mai multe amendamente prin care a solicitat suplimentarea alocărilor bugetare pentru Ministerul Justiţiei şi Pachetul General în vederea creşterii numărului de posturi pentru serviciul de probaţiune, astfel cum tocmai se angajase Guvernul în luna noiembrie, pentru încadrarea unor judecători, procurori, grefieri şi auditori de justiţie, pentru achiziţii şi dotări urgente pentru instanţele judecătoreşti, pentru plata specialiştilor antifraudă trecuţi de la MFP la DIICOT şi DNA, pentru dotări absolut necesare desfăşurării activităţii de urmărire penală, pentru plata expertizelor, pentru achiziţia de mijloace tehnice moderne care să ajute DNA şi DIICOT în lupta cu infracţionalitatea.Ministrul Finanţelor Publice a fost însă foarte reticent faţă de propuneri şi ne-a comunicat că pe acest domeniu nu ni se vor accepta amendamente”, a completat Ion. 

„Ministrul Justiţiei şi Procurorul General au o misiune foarte grea în aceste condiţii.Este dezamăgitoare şi de neînţeles pentru mine această atitudine. Sper doar ca la prima rectificare bugetară lucrurile să se îndrepte pentru că altfel Justiţia se va împotmoli complet, iar din toată lupta pe care am dus-o în sprijinul Justiţiei şi al statului de drept vor rămâne doar vorbe goale”, a conchis liderul deputaţilor USR. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite