Lider PNL, săgeţi pentru Cioloş: Nu puteţi fi preşedintele grupului Renew şi al USR PLUS, cum nu puteţi fi simultan prezent  în biroul lui Macron şi al lui Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Popescu, preşedintele PNL Sector 4, şi premierul Florin Cîţu. FOTO: Facebook
Pavel Popescu, preşedintele PNL Sector 4, şi premierul Florin Cîţu. FOTO: Facebook

Preşedintele PNL Sector 4, Pavel Popescu, i-a transmis lui Dacian Cioloş, actual copreşedinte al USR PLUS, că nu va deveni preşedintele formaţiunii pe care o conduce la Congresul din octombrie, la fel cum nici Ludovic Orban nu va câştiga alegerile interne din PNL. Liderul PNL susţine că Cioloş nu se poate împărţi între Bruxelles şi Bucureşti.

Pavel Popescu susţine că Dacian Cioloş nu poate să se împartă între problemele interne din USR PLUS si Parlamentul European, între conducerea grupului Renew Europe şi conducerea USR PLUS, la fel cum nu a putut să se împartă între întâlnirea cu preşedintele Emmanuel Macron şi preşedintele Klaus Iohannis, atunci când ar fi trebuit să discute despre criza politică din coaliţie, şedinţă la care a participat numai Dan Barna.

„Nu, domnule Cioloş! Nu puteţi fi şi progresist şi tradiţionalist! Ştiu că ar fi ideal să vă voteze şi cei cu sex dar şi cei cu gen în buletin, dar nu se poate. Oricât veţi încerca dumneavoastră şi prietenii dvs. să convingeţi poporul ăsta ca este înapoiat şi fără progresismul dvs. nu se poate salva, nu veţi reuşi. Nu puteţi fi şi USRist şi liberal (aşa cum vă doreaţi în 2016), sau PLUSist în acelaşi timp cu USRist. Nu puteţi fi politician în România, la firul ierbii, atâta timp cât singurul lucru pe care îl faceţi de atâţia ani de zile este doar să constataţi, de acolo de la Bruxelles, cât de nenorociţi sunt toţi în comparaţie cu cei din partidul dumneavoastră politic necăzut în păcat.

Nu puteţi fi cel mai mare duşman al PSD-ului când aţi stat cot la cot şi la aceeaşi masă cu domnul Liviu Dragnea, guvernând un an de zile cu ei. Nu puteţi fi preşedinte al grupului Renew şi preşedinte al USRPLUS cum nu puteţi fi simultan prezent fizic în biroul domnului preşedinte Macron la Paris cât şi în biroul domnului Preşedinte Klaus Iohannis, la Bucureşti (când ar fi trebuit să fiţi)”, a scris Pavel Popescu, duminică, pe Facebook.

Liberalul, un susţinător al premierului Florin Cîţu în cursa internă din PNL, a mai adăugat că Dacian Cioloş nu va fi preşedintele USR PLUS, la fel cum nici Ludovic Orban „nu va mai fi preşedintele PNL” şi a subliniat că niciunul dintre aceştia nu va deveni preşedintele ţării.

„Nu puteţi fi brusc birocrat sau tehnocrat când visaţi o funcţie înaltă în UE, susţinută evident, politic.

Eu cred că cu certitudine că nu veţi deveni preşedinte USRPLUS cum nici prietenul dumneavoastră de conjunctură politică, domnul Ludovic Orban, nu va mai fi preşedinte al PNL. Şi nici unul dintre domniile voastre nu va deveni Preşedinte al României. Bonne chance!”, a conchis liderul PNL.

Liberalii îşi vor alege noul preşedinte pe 25 septembrie, lupta fiind între Florin Cîţu şi Ludovic Orban, în timp de Congresul USR PLUS va avea loc pe 2 octombrie, candidaţi fiind Dan Barna, Dacian Cioloş şi Irineu Darău.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite