PNL nu mai fuzionează cu UNPR. Liberalii merg singuri la parlamentare. Gorghiu: „Suntem un partid cu blazon, un partid puternic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Foto Cosmin Iftode
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Foto Cosmin Iftode

Liberalii vor analiza, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, variantele de alianţe pentru pregătirea  alegerilor parlamentare. Potrivit unor surse din partid, varianta unei fuziuni cu UNPR a căzut, în timp ce fuziunea cu PSRO şi PND e încă posibilă.

UPDATEDacă un ziarist sau un membru de partid a lansat această teorie, că am fi propus o variantă sau alta, domnul sau doamna a minţit. Încă de anul trecut, la Consiliul Naţional de la Piteşti, s-a spus: alianţă pentru a constitui majorităţi, «da». După ce am primit mandatul, am fost contactaţi. Unele discuţii au fost corecte“, a declarat copreşedintele PNL, Vasile Blaga.

UPDATE „În unanimitate au votat propunerea pe care eu şi Blaga am făcut-o: singuri în alegerile parlamentare. Suntem un partid cu blazon, un partid puternic. Nu avem nevoie de vreo colaborare instituţională cu altă structură politică“, a declarat Alina Gorghiu, după BPN. 

UPDATE E oficial: PNL nu mai fuzionează cu UNPR. Liberalii vor merge singuri la alegerile parlamentare din toamnă. 

Potrivit unor surse liberale, la Biroul Politic Naţional al PNL de luni se va decide că, deocamdată, liberalii vor merge pe cont propriu la alegerile parlamentare. Ei au luat această decizie din cauza nemulţumirilor generate în partid de vestea unei fuziuni, reacţia opiniei publice, dar şi faptul că din UNPR au plecat peste 15 parlamentari într-o singură săptămână.

De asemenea, o parte a liberalilor e nemulţumită de faptul că nu au fost informaţi asupra acestei decizii, şi că, mai mult, decizia a fost luată doar de Vasile Blaga şi Alina Gorghiu.

Dacă varianta unei fuziuni cu UNPR a picat, asta deşi fostul lider al formaţiunii, Gabriel Oprea şi-a anunţat demisia din partid şi intenţia de a părăsi scena politică în toamnă, liberalii ar putea analiza alte variante, precum o colaborare parlamentară cu partidele mai mici din Legislativ.  O decizie finală nu va fi luată luni, în Biroul Politic, ci va fi înaintată următorului for de conducere al partidului, Colegiul Director Naţional. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite