Legea - pentru parlamentari muma, pentru profesori ciuma

In timp ce politia anunta o noua victorie impotriva coruptiei, anchetand penal cateva sute de profesori acuzati ca si-au declarat in mod fictiv domiciliul la tara pentru a primi sporuri, deputatul

In timp ce politia anunta o noua victorie impotriva coruptiei, anchetand penal cateva sute de profesori acuzati ca si-au declarat in mod fictiv domiciliul la tara pentru a primi sporuri, deputatul PRM, Eugen Plesa, care s-a "mutat" la Targu Mures primind peste 20 de milioane pe luna pentru deplasare, nu are nici un fel de probleme. Nici macar de ordin moral. Lucian Augustin Bolcas, liderul grupului PRM, spune ca a discutat cu Eugen Plesa. "In cadrul unei intalniri cu conducerea grupului, ne-a explicat ca are o situatie de familie deosebita care a determinat schimbarea de domiciliu. Noi suntem receptivi la semnalele din presa si vom verifica afirmatiile colegului nostru". Presedintele Camerei, Valer Dorneanu, considera ca actiunea deputatului PRM este acoperita de regulament si de lege: "Este o chestiune de morala, nu tine de lege. Poate fi sanctionat doar de electorat". Ioan Paun Otiman, presedintele Comisiei pentru invatamant din Senat "E o rusine pentru Politie!" "In loc ca IGP sa se ocupe de marea coruptie din sistemul bancar, din sistemul de locuinte, din politica, se ia la tranta cu niste nenorociti de dascalasi de la tara. E o rusine pentru Politie si pentru ministrul de Interne, Ioan Rus!". Asa a comentat, ieri, presedintele Comisiei de invatamant din Senat, Ioan Paun Otiman (PNL), decizia IGP de a intocmi dosare penale pentru 364 de cadre didactice acuzate ca au mintit in legatura cu domiciliul, pentru a beneficia de o indemizatie suplimentara de cateva sute de mii de lei anual. Senatorul liberal admite, insa, ca, in conformitate cu Legea privind statutul personalului didactic, numai profesorii din mediul rural cu domiciliul in localitatile izolate beneficiaza de o indemnizatie suplimentara. "Problema este ca legea e gresita. Noi, la Senat, am amendat legea astfel incat personalul didactic care isi desfasoara activitatea in mediul rural sau in localitati izolate primeste o indemnizatie intre 5-80% din salariul de baza, indiferent de domiciliu", afirma Otiman. Anghel Stanciu, presedintele Comisiei pentru invatamant a Camerei Profesorii nu au gresit "Greseala nu este a profesorilor, este a noastra, a comisiilor pentru invatamant, pentru ca nu am dat o formulare riguroasa textului initial al legii. Am corectat acest lucru printr-o lege de modificare a Statutului personalului didactic, care precizeaza ca au dreptul la sporuri toti profesorii care predau la tara. Legea de modificare este in vigoare, a fost promulgata de presedintele Iliescu".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările