Klemm: Noul guvern care va lua puterea în decembrie va primi o moştenire importantă. Sper ca reformele să fie continuate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm. FOTO Eduard Enea
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm. FOTO Eduard Enea

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a subliniat că relaţiile dintre Statele Unite şi România sunt mai puternice ca niciodată şi a precizat că ambele state au anul acesta alegeri foarte importante, susţinând că speră ca viitorul guvern al României să continue reformele începute de Executivul condus de Dacian Cioloş.

„Statele Unite se apropie de nişte alegeri critice, iar România va avea şi ea alegeri foarte importante. Rezultatul acestor două alegeri duce la continuarea întăririi relaţiilor dintre cele două ţări. (...) Eu cred că noul guvern care va prim puterea în decembrie va primi o moştenire importantă pe care va construi. Sper ca reformele în politicile publice să fie continuate, reformele pieţei de capital din România vor spori investiţii locale dar şi străine în România”, a spus Klemm, la Bucharest Forum.

Ambasadorul SUA în România a precizat că atât premierul Cioloş, cât şi preşedintele Klaus Iohannis, şi-au luat un angajament privind relaţiile economice dintre SUA şi România.

„Atât el (n.r. - Cioloş), cât şi domnul Iohannis au subliniat că România îşi ia un angajament în plus ca partener transatlantic în relaţiile economice dintre SUA şi România pentru a avea relaţii comerciale bilaterale. Am avut rezultate de succes, luând în considerare contribuţiile şi paşii făcuţi de România în ultima perioadă, mai ales de guvernul Cioloş, pentru a arăta dorinţa de a investi în relaţiile comerciale, de a îmbunătăţii climatul economic, de a demara o strategie”, a mai spus Klemm. 

De asemenea, Hans Klemm a mai spus că România este un exemplu pentru Europa privind lupta anticorupţie. „De multe ori am specificat că România duce o luptă credibilă împotriva corupţiei, din ce in ce mai acerbă, ceea ce este evident nu numai în ochii SUA, care e un partener democrat pe deplin, e un exemplu şi pentru această parte a Europei şi a lumii şi a Europei de Est. Pentru a promova securitatea şi prosperitatea si democraţia, contribuţiile României au dus la acest moment din istorie, la care parteneriatul mai strâns ca niciodată cu SUA”, a mai spus Klemm. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite