Klaus Iohannis vrea să se adreseze Parlamentului la un an de mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere- Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea- în care solicită să adreseze Parlamentului un mesaj cu ocazia împlinirii unui an de mandat, în şedinţa reunită a celor două Camere din data de 16 decembrie.

„În conformitate cu prevederile art. 88 din Constituţia României, republicată, doresc să adresez Parlamentului un mesaj. Vă propun ca data prezentării mesajului în şedinţa reunită a celor două Camere ale Parlamentului să fie data de 16 decembrie a.c., ora 11.00“, se arată în scrisoarea trimisă de preşedintele Klaus Iohannis către Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea. 

Articolul 88 din Constituţie spune: „Preşedintele României adresează Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii“.

Klaus Iohannis a fost ales preşedinte în data de 16 noiembrie 2014, însă şi-a început mandatul pe 22 decembrie 2014. Şeful statului s-a adresat Parlamentului ultima data în urmă cu trei luni, la începerea sesiunii parlamentare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite