Klaus Iohannis a discutat cu preşedintele Azerbaidjanului despre securitatea energetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat telefonic cu omologul său azer, Ilham Aliev, despre „creşterea securităţii energetice prin diversificarea surselor de gaze naturale şi electricitate”.

„Discuţie telefonică foarte bună cu preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, privind întărirea şi extinderea Parteneriatului Strategic România – Azerbaidjan în toate domeniile de cooperare, în contextul în care sărbătorim 30 de ani de relaţii diplomatice”, a scris şeful statului, marţi, pe Twitter.

Totodată, printr-o altă postare preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a discutat cu preşedintele Azerbaidjanului despre consolidarea cooperării celor două state în sectorul energetic.

„Am discutat cu preşedintele Ilham Aliev despre consolidarea cooperării energetice pentru a mări securitatea energetică prin diversificarea surselor de gaze naturale şi electricitate. I-am mulţumit preşedintelui Ilham Aliev pentru disponibilitatea sa de a susţine eforturile noastre în aceste domenii”, a mai scris Iohannis pe Twitter.

Ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, a efectuat la începutul lunii martie o vizită în Azerbaidjan pentru a negocia cu oficialii azeri „colaborări concrete" în domeniul energiei, în contextul în care România are în plan importul de gaze din Azerbaidjan, prin Coridorul Sudic, pentru a reduce dependenţa de gazele ruseşti. 

Vezi şi: Ministrul Energiei: România este interesată să importe volume de gaze din Republica Azerbaidjan

 
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite