Klaus Iohannis, despre moţiunea de cenzură: „Ar fi ciudat ca Opoziţia să renunţe la ea“. Ce spune despre importanţa momentului ales

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că ar fi fost ciudat ca partidele din opoziţie să nu depună o moţiune de cenzură şi că va fi un test important atât pentru contestatarii Guvernului DĂncilă, cât şi pentru echipa PSD-ALDE

„Moţiunea de cenzură e principalul instrument al Opoziţiei. Ar fi ciudat să renunţe la instrument. E un test important şi pentru Opoziţie şi pentru Putere“, a declarat Klaus Iohannis, referitor la moţiunea de cenzură. 

Ulterior, preşedintele României a subliniat că nu vrea să mai intre în detalii despre problemele din plan intern, fiind mai preocupat de discuţiile referitoare la preluarea preşedinţiei Consiliului UE.  

Şeful statului a criticat în mai multe rânduri coaliţia PSD-ALDE şi pe premierul Viorica Dăncilă pentru măsurile luate în ultimele luni. În contextul discutării despre o posibilă ordonanţă de urgenţ pentru modificarea Codurilor Penale, Opoziţia a depus o moţiune de cenzură. Partidelor din Opoziţie le mai trebuie în jur de 60 de voturi pentru a puea răsturna Guvernul Dăncilă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite