Klaus Iohannis: „Am venit în PNL pentru o funcţie de conducere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis va candida pentru o funcţie de conducere în PNL, la Congresul partidului, care va avea loc vineri şi sâmbătă
Klaus Iohannis va candida pentru o funcţie de conducere în PNL, la Congresul partidului, care va avea loc vineri şi sâmbătă

Proaspătul liberal Klaus Iohannis a declarat, în această seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că nu a primit o invitaţie de a deveni simplu membru al PNL, ci de a candida la o funcţie de conducere.

„Am primit o invitaţie din partea domnului Antonescu de a deveni mebru PNL, nu mi-a luat foarte mult timp să mă decid, iar astăzi am făcut-o publică. Invitaţia lui Crin Antonescu nu a fost una de a deveni simplu mebru, ci de a-mi prezenta candidatura pentru o funcţie de conducere. Nu este aşa importantă poziţia pentru care aş putea să candidez. Astăzi au avut loc discuţii informale, am fost foarte bine primit de oamenii din conducerea PNL, dar mâine se va clarifica această chestiune, după care vom putea discuta mai concret“, a spus Iohannis.

Primarul Sibiului a amintit şi momentul, sensibil, în care ar fi putut ajunge premier, în toamna lui 2009.


„Unii, la nivel de stat, au considerat că nu sunt potrivit pentru funcţia de premier“, a fost aluzia lui Iohannis la preşedintele Traian Băsescu, care a refuzat să-l numească prim-ministru, în 2009. „Pentru domnul Băsescu nu a contat că am avut o susţinere mare în Parlament“, a continuat Iohannis.

Klaus Iohannis a rememorat şi episodul în care Crin Antonescu a încercat să-l propulseze către scaunul de prim-ministru.

„Prin august 2009 m-a vizitat Crin Antonescu şi am discutat politică. După câteva minute m-a întrebat dacă sunt dispus să discutăm o poziţie guvernamentală. Am plecat în concediu, între timp a căzut Guvernul, iar atunci Crin Antonescu mi-a propus să intru în discuţia pentru postul de prim-ministru. Mi s-a părut un lucru excepţional să strâng o majoritate pozitivă în Parlament“, a amintit Iohannis.

„Relaţia dintre mine şi PNL are o istorie mai lungă. Am fost relativ apropiat de PNL, nu este un secret. S-a putut vedea, în decursul anilor, cine a ajuns viceprmiar în Sibiu. Am avut o relaţie excelentă cu domnul Crin Antonescu , în 2009“, a mai spus Klaus Iohannis.

„Nu renunţ la Primărie“


Referitor la posibilitatea de a-şi întrerupe mandatul de primar al Sibiului, Iohannis a spus, tranşant: „Nu am de gând să renunţ la primărie şi să vin la Bucureşti. Sunt legat de Sibiu şi am făcut acest pas sperând că voi putea face faţă pe ambele fronturi. În momentul în care vorbim, nu văd un motiv pentru care nu aş rămâne primar al Sibiului.Voi putea, astfel, crea o legătură mai puternică între conducerea centrală a partidului şi Transilvania“.

Klaus Iohannis a comentat şi noul proiect politic de regionalizare a ţării. „Aş fi foartea mulţumit să fie Sibiul capitala regiunii Centru-Sud. În măsura în care îmi va fi posibil, voi face lobby pentru Sibiu“, a arătat primarul Sibiului.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a devenit membru PNL, precizând că a luat această decizie în urma invitaţiei lansate de liderul PNL, Crin Antonescu. „Această invitaţie m-a onorat, mi-a dat ceva de gândit şi rezultatul este cel de astăzi“, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite