Kelemen Hunor nu consideră discursul lui Viktor Orban rasist: „Nu există niciun pic de rasism”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen HunorFOTO: INQUAM PHOTOS
Kelemen HunorFOTO: INQUAM PHOTOS

Preşedintele UDMR a comentat pentru prima dată declaraţiile făcute de Viktor Orban de la Băile Ţuşnad pentru site-ul maghiar Maszol. Vicepremierul consideră discursul ca fiind ”o chestiune de inimă”.

Kelemen Hunor a participat în calitate de invitat la discursul susţinut de premierul maghiar în România. Declaraţiile făcute de acesta au stârnit un val de reacţii critice în România, dar şi în vestul Europei. 

Liderul UDMR nu a oferit niciun punct de vedere publicaţiilor din România, însă a explicat pentru site-ul maghiar Maszol că afirmaţiile făcute de Orban reprezintă o chestiune culturală: „Dacă aş putea spune aşa, este o chestiune de inimă” , a precizat acesta.

Politicianul consideră că discursul premierul maghiar a fost scos din context, dorindu-se în mod deliberat să fie pusă o etichetă de fascist şi rasist liderului din Ungaria.

„Altfel poate fi interpretată greşit chiar şi cu cele mai bune intenţii, ca să nu mai vorbim de momentul în care cineva doreşte în mod deliberat să interpreteze greşit şi să-şi întărească propriile opinii sau prejudecăţi prin interpretări greşite. E la modă astăzi oricum să punem eticheta de fascist, rasist pe oricine nu este de acord cu noi sau nu ne vorbeşte cu aceeaşi voce fără o gândire mai profundă, mai nuanţată", a declarat liderul UDMR, conform Digi24. 

Liderul UDMR a menţionat faptul că îl cunoaşte personal pe Viktor Orban şi nu există pic de rasism în acesta.

„Îl cunosc pe Viktor Orbán de foarte mult timp, am avut ocazia să vorbesc pe larg cu el de mai multe ori despre multe lucruri şi îndrăznesc să spun cu tărie că nu există niciun pic de rasism în Orbán", a mai precizat preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor: „Sunt pregătit pentru orice discuţie politică"

Vicepremierul a reacţionat şi la declaraţiile făcute de Marcel Ciolacu referitor la o viitoare discuţie în coaliţie. Acesta susţine că este pregătit pentru orice tip de discuţie politică, fillosofică sau ideologică. 

"Dacă asta propune, despre asta vom vorbi, sunt pregătit pentru orice discuţie politică, politică filosofică, ideologică, dezbatere în orice moment. Întrebarea este care este scopul nostru cu ea. Dacă discutăm despre acest lucru şi cetăţenii români trăiesc mai bine, să fie mai în siguranţă sau poate mai fericiţi, atunci are sens. Apropo, toate eforturile intelectuale, dezbaterile au sens. Nu ne ferim de acest lucru", a declarat preşedintele UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite