Kelemen Hunor: Nu se poate ajunge la asumare pe Legea sănătăţii, e necesară dezbatere parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pentru proiectul Legii sănătăţii nu este posibilă, el pronunţându-se pentru adoptarea acestui act normativ în urma dezbaterilor parlamentare.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă este posibilă adoptarea acestei legi prin angajarea răspunderii Guvernului, Kelemen Hunor a răspuns: "Nu se poate ajunge la o astfel de soluţie (asumarea răspunderii - n.r.) în acest moment, cunoscând foarte bine proiectul, cunoscând foarte bine reţinerile colegilor şi discuţiile pe care le-am avut în grup şi urmează să avem în continuare şi cu specialiştii. Asumarea pe acest proiect nu este posibilă".
El a menţionat că UDMR va susţime o dezbatere parlamentară foarte serioasă.
"În cazul în care vom ajunge la un proiect care poate fi asumat de Guvern să fie trimis în Parlament, noi vom susţine dezbatere parlamentară, dezbatere foarte profundă, foarte atentă, fiindcă este vorba despre un domeniu important şi cu consecinţe absolut directe asupra fiecărui cetăţean. Orice reformă, şi în domeniu sănătăţii înainte de orice alt domeniu, o reformă trebuie să fie în flosul cetăţeanului, în folosul contribuabilului", a subliniat liderul Uniunii.
El a amintit că UDMR a avut reţineri şi întrebări în ceea ce priveşte acest proiect, adăugând că formaţiunea va putea prezenta un punct de vedere la sfârşitul lunii ianuarie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite