Jurnalist american, despre afacerile familiei Biden în România: Vor fi multe informaţii greşite şi dezinformări lansate de susţinătorii lui Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump şi Joe Biden FOTO AFP
Donald Trump şi Joe Biden FOTO AFP

Un jurnalist de investigaţii din Statele Unite a făcut o serie de precizări pentru Digi24 în legătură cu modul în care sunt percepute peste ocean declaraţiile făcute de Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, în legătură cu afacerile lui Hunter Biden în România.

„Face parte din războiul politic, din şicanele, dificultăţile şi luptele politice dintre Trump şi Giuliani şi susţinătorii lor, pe de-o parte, şi Biden, de cealaltă parte. Mă îndoiesc că Giuliani ştie ceva despre politica din România, mă îndoiesc că se gândeşte la moţiunea de cenzură, mă îndoiesc că e mai informat decât cei mai simpli membri ai anturajului lui Trump. Vede România şi politica din România exact cum vede şi Ucraina şi politica din Ucraina, ca pe un instrument, ca pe un mijloc să-l atace pe Biden”, a explicat pentru Digi24 Casey Michel, jurnalist de investigaţie, care a scris pentru publicaţii precum Politico şi Washington Post.

„Cred că vor mai fi interviuri, îl vom mai vedea pe Rudy Giuliani împreună cu tableta sa, cu SMS-urile vorbind despre Hunter Biden şi România. Din păcate, vor fi şi multe informaţii greşite şi dezinformări despre România, lansate de Giuliani şi susţinătorii lui Trump”, a punctat jurnalistul american.

Avocatul personal al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a declarat că Hunter Biden (fiul candidatului la prezidenţiale Joe Biden) a lucrat cu o firmă emitentă de carduri de credit din Delaware, la Departamentul de Comerţ, sub preşedintele Clinton şi ca lobbyist din partea mai multor universităţi, asociaţii şi companii. În timpul celui de-al doilea mandat al tatălui său ca vicepreşedinte, Hunter Biden şi-a amplificat eforturile în afaceri, cu indivizi şi entităţi privite cu suspiciune de guvernul SUA şi de aliaţi.

Pe lângă afacerile din Ucraina, cu compania de energie Burisma, Hunter Biden a fost consilierul omului de afaceri român Gabriel (Puiu) Popoviciu, ale cărui afaceri cu imobiliare au devenit subiectul unei investigaţii, potrivit unor surse familiare cu contextul respectiv. Investigaţia, pornită într-o vreme în care SUA şi aliaţii puneau presiune pe statul român pentru a lua măsuri de combatere a corupţiei, a dus la condamnarea lui Popoviciu şi la o pedeapsă cu închisoarea, scrie New York Times.

Foxnews.com relata încă din luna mai că ancheta asupra lui Puiu Popoviciu, care era cunoscut drept unul dintre cei mai bogaţi şi mai puternici bărbaţi din România, a venit pe fondul apelurilor din partea Statelor Unite şi a aliaţilor săi privind combaterea corupţiei din ţara noastră. Acest lucru a condus la condamnarea omului de afaceri român la şapte ani de închisoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite