Judecătoarea Aspazia Cojocaru (CCR): "În spatele ameninţărilor cu moartea sunt interese mari ale unor oameni care nu vor să piardă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoarea Aspazia Cojocaru a lansat marţi acuzaţii grave la adresa unor politicieni pe care nu i-a nominalizat însă. Aceasta a declarat că, din informaţiile pe care le deţine, ameninţările cu moartea la adresa sa au venit "dintr-o parte a clasei politice".

"Din informaţiile pe care le am, cunosc că ameninţările cu moartea au venit dintr-o parte a clasei politice", i-a răspuns judecătoarea unui reporter al cotidianului "Evenimentul zilei"  care a întrebat-o dacă ştie cine a ameninţat-o cu moartea.

"Sunt interese mari în spate, ale unor oameni care nu vor să piardă. Cei care au procedat în felul în care au făcut-o ...Hmmm!... Ştiau că încalcă legea, dar nu s-au gândit că pot fi opriţi. Iată că în ţara asta există instituţii şi oameni care-şi fac datoria şi apără legea", a adăugat ea.

La începutul lunii iulie, Aspazia Cojocaru a sesizat Parchetul General cu privire la faptul că a fost ameninţată cu moartea înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcţie a preşedintelui României, cu privire la votul pe care urma să-l dea.

Pe 27 iulie, Ministerul Public a anunţat că doi poliţişti şi un deţinut de la Penitenciarul Giurgiu sunt cercetaţi pentru ameninţările cu moartea la adresa judecătoarei Aspazia Cojocaru.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, pe 22 august, că în acest dosar a fost identificată imprimanta cu care s-a tipărit documentul prin care a fost ameninţată judecătoarea CCR.

Deţinutul care i-a trimis scrisoarea de ameninţare judecătoarei Aspazia Cojocaru este Nicu Pîrlaţeanu, condamnat la pedeapsa de 19 ani închisoare pentru că şi-a omorât tatăl, pe 8 ianuarie 2008.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite