Iulian Iancu, votat ca membru în Comitetul de Reglementare al ANRE. Cât va câştiga lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Iancu, noul membru al Comitetului de Reglementare al ANRE FOTO Arhivă personală
Iulian Iancu, noul membru al Comitetului de Reglementare al ANRE FOTO Arhivă personală

Iulian Iancu a fost votat, miercuri, de plenul comun al Parlamentului ca membru în Comitetul de Reglementare al ANRE, cu 224 de voturi „pentru” şi 86 de voturi „împotrivă”. Iulian Iancu a fost propunerea PSD pentru această poziţie, după demisia fratelui lui Paul Stănescu, Alexandru Stănescu, din funcţie. Leafa lunară a unui membru este de 45.000 de lei.

Au fost patru candidaturi pentru postul de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE: Iulian Iancu (PSD), Scarlat Iriza (consilier al preşedintelui ANRE), Florian Munteanu (propus de USR) şi Victorel Florin Rădoi (director în ANRE). 

Iulian Iancu a fost timp de mai multe mandate parlamentar, fiind aproape 15 ani şef al Comisiei de industrii, adică structura responsabilă de teme precum energia şi gazele naturale. Pentru noua funcţie Iancu va fi remunarat cu aproximativ 45.000 de lei lunar.

Liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu solicita, pe 8 iunie, preşedintelui PSD Marcel Ciolacu să facă public avizul din partea SRI pentru numirea lui Iulian Iancu în fruntea ANRE, în condiţiile în care, în 2019, acelaşi Iulian Iancu a fost respins de preşedintele Iohannis pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice pentru că periclitează „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale.”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD afirma, după ce Iulian Iancu a primit avizul comisiilor pentru postul din cadrul Comitetului de reglementare din cadrul ANRE, la propunerea PSD, că nu are ştiinţă că domnul Iulian Iancu a lucrat sau lucrează pentru un stat străin, ci dimpotrivă, ce ştie cu certitudine de sută la sută, este că Iulian Iancu este un specialist pe zona de energie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite