Senatul adoptă modificări la Legea de funcţionare a ANRE. Candidaţii pentru Consiliul de Reglementare vor fi audiaţi obligatoriu de comisiile din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legea adoptată în Parlament merge spre promulgare pe masa preşedintelui Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos
Legea adoptată în Parlament merge spre promulgare pe masa preşedintelui Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos

Senatul a votat, luni, decizional, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care devine obligatorie audierilor candidaţilor pentru Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Conform noii prevederi, candidaţii urmează să fie audiaţi de trei comisii, după cum urmează:  - Comisia pentru Industrii si Servicii din Camera Deputaţilor; - Comisia economica, industrii şi servicii din Senat; - Comisia pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale din Senat

„Audierea în Parlament a candidaţilor pentru Comitetul de Reglementare al ANRE este o procedură absolut firească ce trebuie derulată. Am văzut de-a lungul timpului ce înseamnă să ajungă oameni nepregătiţi sau cu agende ascunse în aceste funcţii. Oameni precum Alexandru Stănescu sau Iulian Iancu de la PSD. Deciziile luate de comitetul de reglementare al ANRE au o influenţă directă asupra facturilor pe care oamenii le plătesc la energie. Românii merită un minim respect, iar parlamentul trebuie să ţină aceste interviuri de numire astfel încât competenţa sau lipsa de profesionalism ale celor care vor ocupa aceste funcţii să fie cunoscută de toată lumea.”, a afirmat Cristina Prună, iniţiatoare a proiectului de lege.

Adoptarea noii legi vin prea târziu pentru numirea care urmează să aibă loc următoarele zile, când cel mai probabil în Consiliul de Reglementare al ANRE va fi numit Iulian Iancu. 

Pe de altă parte, partidele trebuie să-şi împartă în toamnă nu mai puţin de cinci funcţii din structura de conducere, inclusiv cea de şef al ANRE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite