Iordănescu, despre întâlnirea din casa lui Oprea: N-a fost nimic ilegal, a fost o cină. Unii au mâncat, am băut vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Anghel Iordănescu FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul senator UNPR Anghel Iordănescu a declarat, miercuri, în Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale, că întâlnirea din seara scrutinului din 2009 de la Gabriel Oprea nu a avut niciun element ilegal, fiind vorba de o cină, unde s-a mâncat, s-a băut vin şi s-a discutat despre fotbal. El a refuzat să facă alte declaraţii, pe motiv că legea nu îi permite, fiind deja audiat ca martor la Parchet.

"Am fost în acea seară în casa domnului Oprea. Am fost invitat de domnul Oprea, am fost invitat cu o zi sau chiar în ziua respectivă. Ştiţi deja că este o anchetă penală la Parchetul General şi din punctul meu de vedere, eu având o calitate de martor şi fiind subiect în această anchetă penală, este clar că nu pot face mai multe comentarii sau nu pot spune ceea ce am declarat la Parchetul General", a spus Iordănescu, la ieşirea de la audierea din Comisie.

În timpul şedinţei, Iordănescu a făcut afirmaţii similare: "Nu a fost nimic ilegal, a fost o cină, unii au mâncat, am băut un pahar de vin şi nimic mai mult", a spus el, adăugând că s-a vorbit şi despre fotbal.

El nu a dorit nici să comenteze dacă la acea întâlnire a participat Laura Codruţa Kovesi sau Florian Coldea.

Iordănescu nu a dorit să răspundă la alte întrebări, afirmând că trebuie cerut acordul Parchetului General. Mai mulţi membri ai Comisiei au acuzat că este o "sfidare" la adresa Parlamentului. Deputatul PMP Robert Turcescu a părăsit lucrările Comisiei, afirmând că nu poate fi obţinut niciun răspuns de la Anghel Iordănescu, la fel cum a fost şi în cazul lui Gabriel Oprea.

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a afirmat că procurorul general al României, Augustin Lazăr, trebuie să dea lămuriri, pentru ca cei chemaţi în comisie să vină cu răspunsuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite