Ion Iliescu şi-a dat demisia de la şefia de la Institutului Revoluţiei. Gelu Voican Voiculescu, demis de noua conducere interimară

Ion Iliescu şi-a dat demisia de la şefia de la Institutului Revoluţiei. Gelu Voican Voiculescu, demis de noua conducere interimară

Ion Iliescu face un pas în spate. FOTO Arhivă Adevărul

Ion Iliescu, fost preşedinte al României, şi-a dat demisia de la şefia Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. De asemenea, noua conducere interimară a decis să-l dea afară şi pe Gelu Voican Voiculescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Colegiul Naţional al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a anunţat, într-un comunicat de presă, faptul că Ion Iliescu şi-a dat demisia de la şefia Institututului. Membrii Colegiului au decis, până când preşedintele Klaus Iohannis numeşte noii membri ai acestui for, interimatul la şefia instituţiei să fie asigurată de Alexandru Mironov.
 
Prima decizie a lui Mironov a fost demiterea directorul general al IRRD, Gelu Voican Voiculescu. O a doua decizie a fost referitoare la faptul că în funcţia de director general a fost numit Ioan Savu.
 
„Colegiul Naţional a hotărât să propună Preşedintelui României, consultări cu privire la activitatea viitoare a IRRD şi realizarea de dezbateri în cadrul Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi a Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989”, mai precizează Colegiul IRRD în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările