Ion Iliescu, despre Corneliu Vadim Tudor: „Şi-a iubit cu ardoare ţara, cum puţini pot s-o facă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu şi Corneliu Vadim Tudor. FOTO Arhivă Adevărul
Ion Iliescu şi Corneliu Vadim Tudor. FOTO Arhivă Adevărul

Fostul preşedinte Ion Iliescu a afirmat, luni seară, într-o postare pe blogul personal, că Vadim Tudor, politician care a murit în aceeaşi zi, „a slujit România“ şi „şi-a iubit cu ardoare ţara“, cu toate că „mesajul lui naţionalist era exagerat“.

Ion Iliescu şi-a exprimat regretul faţă de decesul lui Vadim Tudor, fost adversar politic în primii 15 ani ai României postdecembriste . La alegerile prezidenţiale din 2000, Vadim Tudor a ajuns în turul al doilea, confruntându-se cu mult mai experimentatul Ion Iliescu. Învingătorul acestor alegeri a fost reprezentul de atunci la Partidului Democraţiei Sociale din România (PDSR), Ion Iliescu.

Redăm mesajul postat de fostul preşedinte al României după ce Corneliu Vadim Tudor a murit   

Am aflat cu surprindere si cu tristeţe vestea încetării premature din viaţă a celui care a fost poetul şi omul de cultură Corneliu Vadim Tudor, preşedintele Partidului România Mare. A fost una dintre personalităţile publice care au marcat ultimii 25 de ani, cu bune şi cu mai puţin bune. Şi-a urmărit consecvent proiectul lui politic, chiar şi atunci când, din dorinţa de a se face înţeles, mesajul lui naţionalist era exagerat. Şi-a iubit cu ardoare ţara, cum puţini pot s-o facă.

A slujit România, sprijinind consensul naţional atunci când au fost puse în discuţie subiecte esenţiale, precum integrarea în Uniunea Europeană şi aderarea la NATO. Corneliu Vadim Tudor si Partidul Romania Mare au facut parte , la inceputul anilor ’90 din coalitia guvernamentala alaturi de FDSN . In anul 2000, precum se stie ne-am aflat in competitie directa in timpul alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, intrand impreuna in faza finala. Un om complex, care nu poate fi judecat superficial. Prin tot ceea ce a făcut, şi-a găsit locul în istoria României post-decembriste.

Transmit sincerele mele condoleanţe familiei îndoliate, prietenilor şi colaboratorilor săi politici. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a scris Iliescu pe blogul personal. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite