Iohannis a încercat de trei ori să-i acorde lui Băsescu titlu de cetăţean de onoare al Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul liberal, Klaus Iohannis, a avut, în calitate de edil, trei încercări eşuate, în a-i acorda preşedintelui Traian Băsescu titlul de cetăţean de onoare al Sibiului.

Potrivit RTV, în 2008, Klaus Iohannis mărturisea că este dezamăgit de faptul că preşedintele nu a răspuns în nici un fel invitaţiei de a primi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Sibiu. Edilul făcea această declaraţie în contextul în care numele său fusese vehiculat pentru ocuparea funcţiei de premier.

Anul următor, primarul Sibiului anunţa că reia discuţiile pentru ca preşedintele Traian Băsescu să vină la Sibiu şi să-şi ridice titlul de cetăţean de onoare, care îi fusese decernat în 2007.

Un alt moment s-a consumat în februarie 2010, atunci când premierul Emil Boc a venit la Sibiu şi l-a vizitat pe Klaus Iohannis la Primărie. Potrivit presei locale, în aceeaşi perioadă, primarul Sibiului a afirmat că va relua demersurile pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare preşedintelui Traian Băsescu.

Anul trecut însă, Iohannis a pus resemnat că agenda foarte încărcată îl împiedică pe şeful statului să se deplaseze la Sibiu. „Categoric titlul există şi poate fi înmânat, dar nu mai este niciun fel de urgenţă, după cinci ani urgenţa dispare. (...) Preşedintele are o agendă extrem de încărcată şi noi încercăm să ne pliem pe această agendă“, susţine Iohannis.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, se află pe lista celor 21 de primari care au primit Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler. Iohannis nu a dorit să comenteze în niciun fel distincţia primită de la preşedintele României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite