Iohannis: Negocierile cu Canada pentru eliminarea vizelor continuă şi după eşecul CETA

Iohannis: Negocierile cu Canada pentru eliminarea vizelor continuă şi după eşecul CETA

Preşedintele spune că negocierile cu Canada vor continua

Negocierile cu autorităţile canadiene în vederea ridicării vizelor pentru români vor continua şi după ce negocierile privind Acordul CETA au eşuat, a spus în această seară preşedintele Klaus Iohannis.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cu câteva ore în urmă a fost făcut anunţul privind eşecul negocierilor dintre UE şi Canada pentru Acordul CETA, pe care România s-a angajat să-l sprijine doar în condiţiile în care Canada elimină vizele pentru români.

Presa belgiană a anunţat eşecul discuţiilor dintre ministrul canadian al Comerţului, negociatorii canadieni şi europeni, precum şi premierul regiunii belgiene Valonia privind acordul de liber schimb transatlantic CETA dintre UE şi Canada.

Deşi toate cele 28 de state europene şi-au arătat sprijinul pentru Acordul Economic şi Comercial UE-Canada (CETA), executivul belgian a anunţat că nu îşi poate da consimţământul în lipsa susţinerii din partea celor cinci subunităţi federale şi a provinciei Valonia, care s-a poziţionat în opoziţie clară faţă de CETA.

RTBF a menţionat că ministrul canadian al Comerţului, Chrystia Freeland, a părăsit negocierile şi a anunţat eşecul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările