Iohannis, la un de mandat: Cea mai tragică lecţie a anului 2015 se numeşte Colectiv. Concluzia: corupţia ucide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iohannis parlament

În discursul susţinut în Parlament la un an de la preluarea mandatului, preşedintele Klaus Iohannis a spus că marile lecţii ale anului 2015 se referă la tragedia de la Colectiv şi la mesajul de schimbare dat de societate.

„Cea mai tragică lecţie a anului 2015 se numeşte Colectiv. Evenimentul care a îndurerat o ţară întreagă a scos la iveală probleme. Sunt lucruri pe care nu avem dreptul să le dăm uitării. Cea mai dură concluzie este aceea că pur şi simplu corupţia ucide şi se pot pierde vieţi nevinovate dacă nu respectăm legii“, a spus preşedintele Klaus Iohannis, în plenul Parlamentului.

Şeful statului a mai spus că a doua lecţie este aceea a schimbării. „O a doua lecţie a anului 2015 este lecţia schimbării. Nu vorbim despre o idee de moment, ci de o schimbare profundă a politicului, care să fie pe măsura realităţilor din societate. Între societate şi clasa politică nu are voie să existe o prăpastie. Marea miză a anului 2016 este reconstrucţia încrederii în politică“, a mai spus şeful statului.

Iohannis a mai spus şi despre cum ar dori să se facă referire în cărţile de istorie la anul 2015. „Despre anul 2015 se pot spune multe. S-ar putea spune că a fost anul unei schimbări de Guvern şi al instalării unui Cabinet de tehnocraţi. Ceea ce mi-ar plăcea mie să se spună este că a fost anul în care s-a început schimbarea modului de a face politică şi începutul înnoirii clasei politice. Este timpul schimbării. Vă invit să fim împreună în acest demers pentru a restabili încrederea în instituţiile democratice“, a mai precizat Iohannis.

Klaus Iohannis împlineşte un an de mandat pe 21 decembrie, perioadă în care Parlamentul se va afla deja în vacanţă, astfel încât preşedintelea vrut să adreseze acest mesaj miercuri, chiar înaintea votului asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2016.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite