Iohannis, invitat la şedinţa CCR de miercuri în cadrul căreia se va analiza ordonanţa care modifica legislaţia penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CCR Valer Dorneanu a anunţat, marţi, că l-a invitat pe preşedintele României Klaus Iohannis la şedinţa de mâine a CCR, unde se vor dezbate cererile lui Klaus Iohannis şi cea a CSM privind conflictul între puteri.

„Mâine o să avem şedinţa în care vom analiza două sesizări pe coflict de natură constituţională între puterile statului: între Parlament şi puterea judecătorească, între Parlament şi Guvern“, a declarat preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Acesta a precizat că invitat la şedinţă e şi preşedintele Klaus Iohannis. „Am invitat părţile. L-am invitat şi pe preşedintele României, dar nu în calitate de parte. Parte sunt cei pe care i-am spus  eu: Parlament, Guvern şi CSM. Nu-mi cereţi alte amănunte“, a completat Dorneanu. 

De asemenea, sesizarea Avocatului Poporului asupra ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind dezincriminarea mai multor infracţiuni a fost înregistrată vineri la Curtea Constituţională (CCR), părţile implicate trebuind să trimită punctele de vedere până marţea aceasta. . 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite