Iohannis se gândeşte să-l decoreze pe eroul român de la Londra: E demn de toată aprecierea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, la întâlnirea cu membrii comunităţii românilor din SUA, că-l apreciază pe Florin Morariu, românul care a dat dovada de curaj „civic ieşit din comun” în timpul atentatului terorist de la Londra. Mai mult, întrebat dacă ia în considerare o posibilă decorarea a bărbatului, preşedintele nu a exclus posibilitatea, spunând că este „o idee bună”.

În cadrul vizitei sale din SUA, preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Washington DC, cu membri ai comunităţii românilor din SUA. La sfârşitul întâlnirii, şeful de stat a vorbit cu jurnaliştii români, care l-au întrebat ce părere are despre Florin Morariu, românul din Marea Britanie care a devenit cunoscut în toată lumea datorită modului în care a acţionat în timpul atentatului terorist de la Londra din 3 iunie. Astfel, preşedintele s-a arătat impresionat de gesturile bărbatului, „demn de toată aprecierea”.

„Mi-a plăcut foarte mult şi recunosc că am văzut reportajele şi l-am admirat. E demn de toată aprecierea. Astfel de oameni cu un curaj civic ieşit din comun sunt exemple extraordinar de frumoase şi pentru tânăra generaţie", a declarat şeful statului, potrivit Agerpres.

Mai mult, preşedintele nu a exclus nici posibiltate de a-l decora pe Florin Morariu pentru gestul său. Întrebat de jurnaliştii dacă ia în considerare decorarea bărbatului, preşedintele a replicat: „E o idee, de ce nu?!”.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a participat la o întâlnire cu membri ai comunităţii românilor din Washington D.C., organizată la Ambasada României din capitala SUA, la care au mai participat şi soţia acestuia, Carmen Iohannis, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans G. Klemm, fostul ambasador al SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, consilierii prezidenţiali Dan-Andrei Muraru şi Bogdan Aurescu, precum şi şeful SRI, Eduard Helvig.

La întâlnirea cu membrii comunităţii române au mai participat soţia preşedintelui român, Carmen Iohannis, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans G. Klemm, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti Mark Gitenstein, consilierii prezidenţiali Dan-Andrei Muraru şi Bogdan Aurescu, precum şi şeful SRI, Eduard Hellvig.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, în perioada 4-9 iunie, o vizită în Statele Unite ale Americii, elementul central fiind întrevederea oficială cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite