Iohannis a convocat noi consultări cu partidele în vederea desemnării unui premier. Programul întâlnirilor

Iohannis a convocat noi consultări cu partidele în vederea desemnării unui premier. Programul întâlnirilor

FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru marţi partidele parlamentare la consultări în vederea desemnării unui premier. Consultările vor începe la ora 15.00, cu delegaţia PSD.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru marţi consultări cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui premier. 
 
Programul consultărilor este următorul: 
 
15:00 - Partidul Social Democrat (PSD)
 
15:30 - Partidul Naţional Liberal (PNL)
 
16:00 - Alianţa USR-PLUS
 
16:30 - Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR)
 
17:00 - Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)
 
17:30 - Minorităţi naţionale reprezentate în Parlament
 
 
Şeful statului a avut prima rundă de consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare în 14 decembrie, dar la finalul zilei a anunţat că nu erau întrunite condiţiile pentru desemnarea unui premier. 
 
Liderii PNL, USR PLUS, UDMR - Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor - au semnat luni, în prezenţa premierului pe care îl susţin, Florin Cîţu, Acordul de guvernare 2020 - 2024, după mai bine de o săptămână de negocieri pe programul de guvernare şi pe modul de împărţire a portofoliilor de ministru, a funcţiilor de prefect şi a celor de secretar de stat.
 
Documentul consemnează că partidele semnatare înţeleg că prezenţa scăzută la vot este un semnal de alarmă pentru democraţia noastră şi se angajează să respecte voinţa cetăţenilor exprimată în 6 decembrie şi să nu schimbe, prin traseism politic, rezultatul votului dat de cetăţeni şi majoritatea ce decurge din acest pact politic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările