Iohannis: Carantinarea trebuie să vină de la experţi. E evident că unele autorităţi, cum s-a întâmplat în Bucureşti, s-au bâlbâit

Iohannis: Carantinarea trebuie să vină de la experţi. E evident că unele autorităţi, cum s-a întâmplat în Bucureşti, s-au bâlbâit

FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că o decizie privind o eventuală carantinare a Capitalei şi a judeţelor cu incidenţa peste 3 trebuie să vină în urma unei propuneri a experţilor, dar a precizat că nu a auzit o astfel de propunere. „Eu nu îmi doresc să ajungem la carantinarea Bucureştiului”, a spus Iohannis.

Ştiri pe aceeaşi temă

El a declarat că „este evident" că unele autorităţi locale s-au „bâlbăit", cum s-a întâmplat în Bucureşti, şi că acestea „trebuie să îşi intre mai bine în rol, să fie mai bine organizate, să prevadă evenimentele".

Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, despre carantinarea Capitalei şi a judeţelor cu rata de infectare peste 3.

„Această propunere de carantinare trebuie să vină de la experţi. Nu am auzit nicio propunere care vizează Capitala sau judeţe întregi. Eu nu îmi doresc să ajungem la carantinarea Bucureştiului", a afirmat Iohannis.

Ulterior, Iohannis a fost întrebat de ce nu a utilizat pârghiile legale la fel cum a făcut la începutul pandemiei şi de ce a rămas cumva pe margine şi nu ca decident?

„Am rămas destul de decident pot să vă spun, dar e evident că unele autorităţi, cum s-a întâmplat în Bucureşti, s-au bâlbâit. E clar că autorităţile trebuie să îşi intre mai bine în rol, să fie mai bine organizate, să prevadă evenimentele, să le explice. Şi da, lucrurile sunt duse la nivelul autorităţilor locale, fiindcă acolo trebuie să se ia decizia pentru fiecare localitate. E mult mai eficient, dar e relativ puţin obişnuit pentru noi, acest principiu al subsidiarităţii e important în democraţiile consolidate", a susţinut Iohannis.

Întrebat, de asemenea, dacă nu ar fi necesară revenirea la o asumare a deciziei la vârf, pentru că autorităţile locale ezită şi nu au curajul să ia decizia, Iohannis a replicat: „Se vor învăţa".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările