Iohannis, la Adevărul Live: Voi candida indiferent de ce se va întâmpla, dar nu există niciun motiv să cred că aş pierde procesul cu ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis, candidatul ACL la Preşedinţie, nu are emoţii în privinţa procesului deschis de ANI şi spune că va candida indiferent de rezultat.

„Mâine vom şti mai multe, dar vă pot spune că voi candida indiferent de ce se va întâmpla. Nu pornesc de la premisa că mâine se va întâmpla ceva deosebit. Mâine se va da un termen. Nu pornesc de la premisa că termenul va fi înainte de alegeri. Eu pornesc de la premisa că voi câştiga procesul. În prima instanţă am câştigat. Nu există niciun motiv că aş putea pierde acest proces. Dacă va fi un termen rapid, va fi scoasă chestiunea din discuţia publică. Ceilalţi sunt îngrijoraţi şi eu mai puţin“, a spus Iohannis, la Adevărul Live.

Candidatul la alegerile prezidenţiale 2014 Klaus Iohannis va afla pe 30 septembrie dacă judecătorii de la Curtea Supremă vor merge mai departe cu procesul prin care inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate vor să dovedească că acesta a fost în stare de incompatibilitate. Asta după ce magistraţii au hotărât să decidă la sfârşitul lunii dacă cererea de recurs a ANI este admisibilă sau nu.

Dosar deschis în aprilie 2013

În 24 aprilie 2013, ANI anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale. 

Anul trecut, la 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că Iohannis, în calitate de primar al Sibiului, s-a aflat în situaţia de incompatibilitate.

Ulterior, preşedintele ANI, Horia Georgescu, a trimis conducerii ÎCCJ o cerere prin care a cerut instanţei să stabilească un prim termen pentru judecarea urgentă a 33 de dosare, inclusiv a celui în care Iohannis este acuzat de incompatibilitate.

Pe aceeaşi temă:

Încă o zi cu emoţii pentru candidaţii la prezidenţiale

Uite neamţul, nu e neamţul: schimbare Iohannis cu Meleşcanu?

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României

Iohannis: Dacă vreo instanţă constată că sunt incompatibil, voi renunţa la funcţia de primar al Sibiului

Iohannis a câştigat procesul cu ANI. Sentinţa nu este definitivă

UPDATE Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul General pentru un presupus conflict de interese săvârşit de Klaus Iohannis, primarul Sibiului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite