Instalarea lui Traian Berbeceanu în funcţie, programată la ora 12.30, în prezenţa ministrului Marcel Vela

Instalarea lui Traian Berbeceanu în funcţie, programată la ora 12.30, în prezenţa ministrului Marcel Vela

Marcel Vela, Traian Berbeceanu şi Ludovic Orban FOTO Arhivă

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunţat, vineri, că fostul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, schimbat din funcţie cu Traian Berbeceanu în cadrul şedinţei de Guvern de joi seară, a fost detaşat în cadrul Corpului de inspectori guvernamentali. Instalarea în funcţie a lui Traian Berbeceanu este programată la ora 12.30, în prezenţa ministrului de Interne, Marcel Vela.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În cazul fostului prefect Gheorghe Cojanu s-a aplicat formula mobilităţii în funcţie, respectiv detaşarea acestuia în cadrul Corpului de inspectori guvernamantali”, a declarat Ionel Dancă.

Întrebat dacă Guvernul a considerat că Gheorghe Cojanu are competenţe de a rămâne pe o funcţie înaltă, de ce a mai fost schimbat din funcţia de prefect, şeful Cancelariei premierului a răspuns: “Sunt chestiuni diferite. Corpului inspectorilor guvernamentali este corpului aflat la dispoziţia Guvernului pentru diverse reglementări, atribuţii în ceea ce priveşte zona aceasta de monitorizare, asistenţă a serviciilor publice din cadrul administraţiei publice centrale, este o zona de competenţă unde Guvernul a considerat că domnul Gheorghe Cojanu  poate se activeze în continuare, în timp ce evident pentru funcţia de prefect guvernul a decis că este oportună înlocuirea acestuia cu altă persoană, cu domnul Traian Berbeceanu”.

Dancă a mai precizat că numirea ca prefect a lui Traian Berbeceanu s-a făcut cu respectarea condiţiilor legale.

„Asupra probităţii morale şi competenţelor profesionale ale domnului Traian Berbeceanu nu cred că există dubii în spaţiul public. În ceea ce priveşte chestiunile procedurale pentru numirea domniei tale în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti au fost respectate toate condiţiile legale”, a mai declarat Ionel Dancă.

Decizia de numire a lui Cojanu a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Guvernul a decis în şedinţa de joi seara schimbarea din funcţie a prefectului Capitalei Gheorghe Cojanu şi înlocuirea acestuia cu Traian Berbeceanu.

Instalarea în funcţie a lui Traian Berbeceanu se va face vineri, la ora 12.20, în prezenţa ministrului Marcel Vela.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările