Ilie Bolojan, reconfirmat secretar general al PNL: E greu să-ţi ceară demisia oameni care au obţinut rezultate lamentabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan. FOTO Arhivă Adevărul
Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan. FOTO Arhivă Adevărul

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a fost reconfirmat, miercuri, în funcţie de Biroul Politic Naţional al liberalilor. Acesta a declarat faptul că nu e normal ca solicitarea privind demisia sa să fie făcută de oameni cu „rezultate lamentabile.

Copreşedintele vasile Blaga a precizat că cererile privind demisia secretarului genrral Bolojan au fost retrase în timpul BPN-ului. „S-au retras cererile de demisie a secretarului general. Cu toate acestea am supus la vot, un vot de încredere în Birou. Dl secretar trebuie să aibă forţă ca să-şi ducă mai departe mandatul. (...) Cu un singur vot împotrivă şi patru abţineri domnia sa a fost validat de către Biroul Politic Naţional, ca să nu mai fie discuţii pe tema aceasta", a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, după şedinţa BPN.

De asemenea, Ilie Bolojan a afirmat că a solicitat un vot de încredere din partea colegilor. „Este normal când ocupi această funcţie, când pui preşedinţi unici, stabileşti candidaţi în multe municipii din ţară, când impui o anumită disciplină financiară să apară tot felul de supărări. Astăzi, eu am cerut un vot de încredere în ceea ce mă priveşte. Acest vot a fost dat pentru că un secretar general sau un om de conducere fără autoritate nu mai este eficient“, a adăugat acesta. 

Mai mult, a subliniat că o solicitare a demisie nu trebuia să aibă loc de oameni cu rezultate „lamentabile. „În momentul în care cineva care obţine rezultate îţi cere în mod serios demisia trebuie să te gândeşti bine, dar este greu să-ţi ceară nişte oameni care au obţinut nişte rezultate lamentabile", a spus el.

Patru lideri de filiale PNL de sector din Bucureşti au solicitat demisia lui Bolojan din funcţia de secretar general, a declarat miercuri vicepreşedintele liberalilor Mihai Voicu.

Şef la Bucureşti, în maximum două săptămâni

Bolojan, a declarat că în maximum două săptămâni vor fi făcute propunerile privind conducerea filialelor din Bucureşti „În maximum două săptămâni veţi avea aceste propuneri, după care ne vom ocupa de toate celelalte organizaţii din România unde încă avem doi copreşedinţi", a afirmat secretarul general al PNL.

Bolojan a precizat că pentru conducerea filialelor PNL Bucureşti vor fi făcute propuneri, care vor fi supuse aprobării în BPN.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite