Ideologul economic al PSD, Cristian Socol, încă un mandat la şefia Consiliului de Supraveghere al Fondului de Garantare. Ce leafă primeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Socol FOTO Mediafax / Silviu Matei
Cristian Socol FOTO Mediafax / Silviu Matei

Guvernul a stabilit numirea pentru încă un mandat de până la şase luni a lui Cristian Socol la conducerea Consiliului de Supraveghere al Fondului de Contragarantare. Indemnizaţia brută lunară pentru această funcţie este de 18.900 de lei.

„Numirea domnului Cristian Socol în calitate de membru provizoriu şi Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al FRC (...) începând cu data semnării contractului, până la data desemnării unor noi membri ai Consiliului de Administraţie în conformitate cu prevederile OUG nr 109/2011, da rnu mai mult de 4 luni de la data începerii contractului, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni”, se arată în hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Fondului Român de Contragarantare, din 31 mai. 

Acţionarul majoritar, cu 68%, este statul român, prin Ministerul Finanţelor. Aşadar, o  instituţie condusă de un reprezentant al PSD, Adrian Câciu. Indemnizaţia brută lunară a lui Socol va fi de 18.900 de lei, adică aproape cât un ministru, însă fără a avea bătaia de cap a unui demnitar.  

Socol a fost printre cei care au negociat (din partea PSD) programul economic al Guvernului Ciucă, mergând la discuţiile cu liberalii alături de Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu şi Gabriela Firea. De altfel, actualul şef al CS al FRC a stat şi în spatele programelor economice ale ale guvernelor Grindeanu, Tudose şi Dăncilă. În toamnă a fost în cărţi să preia Ministerul Finanţelor, dar până la urmă Ciolacu l-a preferat pe Câciu.

De asemenea, noi mandate de patru luni, cu posibilitate de prelungire până la şase, au primit şi Nicolae Stănică, Eduard Mike şi Alexandru Petrescu. Stănică este menţinut pe filieră liberală, Eduard Mike e un apropiat al lui Câciu, fiind instalat în mai multe locuri bine plătite de la stat, în timp ce Alexandru Petrescu este membru important al PSD Sector 1 şi un apropiat al lui Marcel Ciolacu. 

Indemnizaţia brută lunară pe care o vor câştiga Stănică, Mike şi Petrescu este de 12.600 de lei. Nu în ultimul rând, încă două luni în Consiliul de Supraveghere va mai sta şi Ştefan Ţintă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite