Guvernare PSD-PNL sau PNL-USR? Când vor avea loc şedinţele decisive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu trebuie să meargă în şedinţă şă vadă ce spun şi liderii din teritoriu FOTO Inquam Photos / George Calin
Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu trebuie să meargă în şedinţă şă vadă ce spun şi liderii din teritoriu FOTO Inquam Photos / George Calin

PSD şi PNL vor să aibă luni şedinţele în care îşi vor consulta liderii din teritoriu în ceea ce priveşte formarea viitoarei guvernări. În timp ce social-democraţii par să fie decişi să facă parte din noul Executiv, liberalii încă oscilează în privinţa formaţiunii cu care să bată palma.

Comitetul Politic Naţional al PSD este convocat pentru luni, de la ora 11.00. În această şedinţă social-democraţii vor cere validarea unui mandat în ceea ce priveşte aprofundarea negocierilor cu liberalii, astfel încât să poate să fie concretizată intrarea la guvernare. 

Pe de altă parte, şi liberalii urmează să reunească luni într-o şedinţă de Birou Politic Naţional, potrivit unor surse politice din conducerea PNL. Până la această oră nu a fost stabilit când anume în cursul zilei de luni va fi şedinţa. 

Şedinţa liberalilor este esenţială pentru că PNL este divizat în ceea ce priveşte colaborarea cu PSD sau cu USR. De altfel, toţi şefii de filială urmează să fie întrebaţi ce preferă pentru viitorul Executiv: parteneriat cu PSD sau cu USR. Deşi majoritatea conducerii restrânse este favorabilă variantei PSD, numeroşi lideri din teritoriu sunt susţinători ai variantei USR.

Citeşte şi:

Cîţu le bate obrazul lui Ciolacu şi Cioloş după negocierile cu PSD şi USR. Ce reproşuri are liderul PNL

Primele nume de miniştri discutate în PSD. Cine ar prelua şefia Camerei Deputaţilor

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite