Grupul lui Tăriceanu: „Cerem oprirea sancţionării membrilor PNL pentru delictul de opinie contrară conducerii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia lansată de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu săptămâna aceasta reacţionează vizavi de declaraţiile liderilor PNL, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit cărora liberalii care s-au alăturat grupului lui Tăriceanu riscă sancţiuni. Simpatizanţii ONG-ului cer organizarea unei dezbateri în cadrul Congresului de la sfârşitul lunii.

„Membrii Grupului de Iniţiativă pentru Păstarea Identităţii Liberale protestăm vehement împotriva politicii ”pumnului în gură”, care pune între paranteze dezbaterea democratică în partid, cerem oprirea sancţionării membrilor PNL pentru delictul de opinie contrară conducerii demisionare a partidului şi cerem o dezbatere liberă, la care să se poată exprima puncte de vedere diferite. În caz contrar, deciziile pe care conducerea demisionară intenţionează să le impună Congresului vor genera haos şi derută în PNL şi vor afecta în mod semnificativ prestigiul, popularitatea şi forţa PNL în rândul electoratului“, se arată într-un comunicat al Grupului pentru păstrarea identităţii liberale.

Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu alţi liberali excluşi din PNL, au anunţat, cu surle şi trâmbiţe,  înfiinţarea unui nou partid liberal, însă, în final, au lansat doar un ONG cu nume cel puţin pompos: „Grupul de Iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale“.

Membrii PNL care au participat, joi, la evenimentul de lansare a „Grupului de Iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale“ al lui Călin Popescu Tăriceanu vor fi sancţionaţi şi ar putea fi chiar excluşi din rândurile formaţiunii.

Oamenii care s-au aflat ieri alături de domnul Tăriceanu sunt cei care fie au părăsit partidul, fie au fost daţi afară din partid, fie s-au dus acolo din cauza unor frustrări. Aceşti oameni ar trebui să respecte un minimal cod de etică politică şi dacă nu le mai place în PNL, care i-a creat ca şi demnităţi publice, măcar să aibă decenţa să nu se poziţioneze împotriva PNL. Unii adversari politici au intrat în panică atunci când au văzut că noi continuăm proiectul dreptei unite si l-au scos repede pe domnul Tăriceanu cu o salbă de nemulţumiţi, ca să declare ca ei susţin liberalismul“, a declarat, vineri, preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis.

Citeşte şi:

UPDATE Partidul lui Tăriceanu s-a transformat în ONG. „PNL este într-o situaţie de eşec major“

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu îşi lansează, joi, în sala „Blaga“ de la un hotel din Capitală, Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale, cu statut de ONG. Proiectul lui Tăriceanu este susţinut de mai mulţi liberali, printre care parlamentarii PNL Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Andrei Gerea, Mihai Stănişoară, fostul ministru de Interne, Radu Stroe, şi Ovidiu Silaghi, proaspăt înscris in PSD.

Scandal în plenul Senatului, după ce Tăriceanu a decis neinvitarea lui Băsescu: Intrăm în istoria nebunilor României

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, miercuri, un vot pentru ca plenul să decidă dacă şeful statului poate participa la şedinţa de aniversare a Senatului, însă cererea acestuia nu a fost supusă votului, iar şedinţa de plen a fost suspendată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite