Reacţia AUR după ce George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova cu delegaţia României care a participat la şedinţa comună a celor două Parlamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
George Simion FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Preşedintele AUR George Simion a încercat să intre în Republica Moldova pentru a participa la şedinţa comună a Parlamentelor României şi Moldovei, deşi are interdicţie până în anul 2023. Formaţiunea a condamnat interdicţia.

„Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă atitudinea autorităţilor Republicii Moldova în cazul lui George Simion, preşedintele partidului şi lider de grup în Parlamentul României”, a transmis formaţiunea după ce liderul de partid a fost inclus pe lista delegaţiei parlamentare a României care face în aceste zile deplasarea la Chişinău pentru a participa la şedinţa comună a Parlamentelor celor două state. 

Liderul AUR, deputatul român George Simion, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, vineri, aproape de miezul nopţii, pentru a participa la şedinţa comună a Parlamentelor Republicii Moldova şi României.

George Simion a primit în 2018 interdicţie de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, pentru că ar fi „demonstrat un comportament agresiv, inadecvat şi a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite