George Maior, invitat special în cadrul lucrărilor programului Harvard University din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul ambasdor al României în Statele Unite, fostul director SRI George Maior, a vorbit astăzi, în cadrul lucrărilor programului Harvard University, despre riscurile de securitate din zona Mării Negre.

Ambasadorul nominalizat pentru a prelua şefia reprezentanţei diplomatice a României în SUA, George Maior, a vorbit astăzi în cadrul lucrărilor programului Harvard din România despre riscurile de securitate la Marea Neagră, potrivit România TV.

Programul Harvard University din România urmăreşte cresterea capabilităţilor instituţiilor din România de a se manifesta în noile condiţii geostrategice apărute în estul Europei.

Cu această ocazie, participanţii la eveniment au subliniat importanţa iniţierii acestui program de către George Maior în anul 2002.

O componentă a acestui program urmează a fi dezvoltată anul viitor, odată cu începerea mandatului lui George Maior, de ambasador al României in SUA.

Anul trecut a avut loc prima ediţie a programului de formare cu participare internaţională "Securitate în regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil", organizat de către Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" în parteneriat cu Universitatea Harvard şi cu participarea Universităţii Naţionale de Informaţii (SUA). Programul este continuarea platformei Harvard Black Sea Security, lansată în anul 1997.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite