Gabriel Oprea: Iohannis şi Ponta s-au pus de acord cu privire la creşterea salariilor demnitarilor. A fost ideea lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat astăzi, pentru site-ul dcnews.ro, că ideea de majorare a salariilor demnitarilor i-a aparţinut premierului Victor Ponta, care s-ar fi pus de acord cu preşedintele Klaus Iohannis în privinţa adoptării unui act normativ în acest sens.

„Ideea a  aparţinut Guvernului şi lui Victor Ponta. Ştiu că premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis s-au pus de acord în principiu asupra adoptării unui act normativ prin care să fie majorate indemnizaţiile demnitarilor, în contextul discuţiilor despre creşterea salariilor bugetarilor. Am lucrat cu ministrul Muncii şi ministrul Finanţelor, ţinând seama de principiul atragerii competenţei şi lupta împotriva corupţiei. Din cei 71 de demnitari care erau vizaţi de proiectul de ordonanţă, au rămas la final 48.“, a spus Oprea pentru DC News.

Potrivit vicepremierului, Ponta şi Oprea au discutat miercuri dimineaţa pe tema adoptării actului normativ privind salariile demnitarilor, iar Victor Ponta s-a arătat rezervat, pentru că nu cunoştea poziţia preşedintelui Klaus Iohannis. „Miercuri dimineaţa, când a venit la guvern, l-am informat pe Victor Ponta în legătură cu ordonanţa, iar el a avut rezerve ca decizie politică, în sensul că nu avea certitudinea că şeful statului îşi va arăta susţinerea faţă de adoptarea actului normativ. Preşedintele Klaus Iohannis nu mi-a cerut aşa ceva, dar l-am informat în legătură cu adoptarea ordonanţei. Am stabilit cu premierul Victor Ponta, de faţă cu ceilalţi miniştri să trecem ordonanţa, urmând să o publicăm în Monitorul Oficial, dacă va fi sprijinită de preşedinte, respectiv să nu o publicăm dacă nu va exista această susţinere – iar în acest caz ordonanţa nu-şi producea efectele. Dacă Victor Ponta va amâna aplicarea acestei ordonanţe, este dreptul său şi decizia sa ca prim-ministru. Aşa s-au întâmplat lucrurile, vă spun cu onestitate“, a arătat Oprea.

Întrebat, în acest context, dacă îl susţine în continuare pe premierul Victor Ponta, Oprea a răspuns: „Îl susţin, ca şi până acum, pe Victor Ponta, preşedinte al PSD şi prim-ministru al României“.

Citeşte şi:

Victor Ponta: Nu am fost de acord cu ordonanţa de majorare a indemnizaţiilor pe care le primesc demnitarii. Miercuri vom adopta altă decizie

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a declarat, joi seară, la postul B1 TV, că nu a fost de acord cu ordonanţa referitoare la indemnizaţia demnitarilor, iar miercuri o va întoarce.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite