Fostul ministru al Muncii, Alexandru Athanasiu, promovat de Ion Iliescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a propus ca Alexandru Athanasiu să facă parte din Comitetul Executiv, forul de conducere lărgit al social-democraţilor.

Iliescu a avansat această propunere în cadrul Consiliului Naţional, în care liderii partidului şi delegaţii din teritoriu au votat constituirea alianţei cu liberalii, care se va numi Uniunea Social-Liberală. „Trebuie să întărim Comitetul Executiv cu oameni de valoare”, a argumentat Iliescu, care a reamintit asistenţei cariera politică a lui Athanasiu.

Pe Alexandru Athanasiu nu mai trebuie să-l recomande cineva”, a spus şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, adăugând că este nevoie de un imbold pentru a-l aduce pe fostul ministru al Muncii mai aproape de „zona de decizie din PSD”. În urma votului în unanimitate, Athanasiu a devenit noul membru al Comitetului Executiv Naţional al PSD. În prezent, acesta deţine funcţie de preşedinte al Departamentului de analiză, strategie şi politici publice din PSD.

Athanasiu a fost ministru al Muncii în Guvernul Ciorbea şi senator timp de trei legislaturi (1992-1996, 2000-2004, 2004-2008), ultimele două ales pe listele PSD.  În 1996 a candidat din partea Partidului Alianţei Civice (PAC) pentru Primăria Capitalei. În perioada cât a deţinut funcţie de preşedinte al PSDR (Partidul Social Democrat Român), formaţiunea sa a fuzionat cu PDSR (Partidul Democraţiei Sociale din România), condus de Ion Iliescu, rezultînd astfel actualul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite