Florin Iordache, după ce a arătat semne obscene pentru Opoziţie: „Vi s-a părut. Care-i problema? Altă întrebare!“. PNL: E un gest adresat tuturor cetăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Iordache neagă că ar fi arătat semne obscene în Parlament.
Florin Iordache neagă că ar fi arătat semne obscene în Parlament.

Deputatul PSD Florin Iordache a arătat, miercuri, la finalul discursului din Parlament, semne obscene pentru Opoziţie. Acesta a criticat dur raportul MCV şi a anunţat de la tribuna plenului că PSD „va merge mai departe în ciuda opoziţiei” din România, dar şi în ciuda „opoziţiei arătată de Comisia Europeană”. Liberalii i-au cerut demisia.

La o zi după cel mai critic raport MCV pe care România l-a primit de la aderarea la UE, Camera Deputaţilor, cu votul coaliţiei PSD-ALDE, a adoptat cele două ordonanţe de urgenţă iniţiate de Ministerul Justiţiei, care au modificat legile Justiţiei.

Deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei şi unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, a comentat într-un ton acid votul din Plen, anunţând că „Vom merge mai departe cu toată opoziţia dumneavoastră şi vom merge mai departe cu toată opoziţia pe care Comisia Europeană şi Parlamentul European o arată împotriva României. Vrem o ţară independentă! Vrem să ne conducem noi!”. La final, Iordache a părăsit tribuna arătând semne obscene opoziţiei.

Ulterior, deputatul PSD a fost întrebat de presă cum explică gestul său din Parlament, însă, potrivit lui, semnul obscen nu a reprezentat o problemă.

„Am mâinile ridicate, care-i problema? Am avut două ordonanţe extrem de importante pentru noi. Criticile pe care ieri prin MCV au fost aduse României sunt anormale. Nu cred că Parlamentul României trebuie tratat ca un Parlament de mâna a doua. Nu există nicăieri în lume ca nişte legi adoptate să fie oprite printr-un raport MCV. Am spus că vom face o analiză. Contstarea dacă se va face, o va face guvernul”, a explicat Iordache.

Întrebat în ce fel de Parlament se arată semne obscene, Florin Iordache a replicat: „Vi se pare dumneavoastră. Altă întrebare!”

Opoziţia îi cere demisia

„Demisia lui Florin Iordache devine obligatorie dupa gestul obscen facut azi de la tribuna Parlamentului. Acel gest a venit, deloc intamplator, dupa un discurs in care Iordache anunta ca PSD va ignora Uniunea Europeana si nu va respecta recomandarile MCV. El a fost adresat, in fapt, tuturor cetatenilor care cred ca destinul Romaniei este sincronizarea cu Europa, nu sfidarea sa. In fond, gestul lui Iordache e la fel de obscen ca si atitudinea PSD in fata avertismentelor internationale“, a scris deputatul PNL Ovidiu Raeţchi pe Facebook. 

.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite