Cîţu şi-a anunţat demisia din fruntea PNL: Ce facem în acest moment, chiar dacă spunem că facem pentru stabilitate şi linişte, tocmai asta nu arată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Facebook
Florin Cîţu FOTO Facebook

Florin Cîţu şi-a anunţat demisia din fruntea partidului, după ce mai mulţi lideri ai formaţiunii i-au cerut să se retragă din conducerea PNL. Preşedintele demisionar al PNL a precizat că ar fi vrut să îşi prezinte demisia în faţa colegilor, liberalii lipsind de la şedinţa BEx convocată de Florin Cîţu.

„Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut,nu au fost acolo, aşa că doar am înregistrat-o la partid. Din acest moment am demisionat din funcţie”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, în urma convocării unei şedinţe BEx a PNL, la care membrii din conducerea formaţiunii nu au fost prezenţi. 

Liderul demisionar al PNL a mai completat: „Această şedinţă BEx este singura şedinţă statutară convocată în acest weekend. (…)Era o şansă pentru a le mulţumi că am lucrat împreună. (…) Din păcate nu am avut şansa să vorbesc cu colegii mei”.

„Suntem un partid la guvernare, lângă România este război, situaţia economică se deteriorează. (…) Ceea ce facem noi în acest moment, din păcate, chiar dacă spunem că o facem pentru stabilitate şi pentru linişte, din contra, tocmai asta nu arată, dar este o decizie şi colegii vor merge mai departe”, a mai spus preşedintele demisionar al PNL.

Florin Cîţu, a precizat, fiind întrebat dacă va demisiona şi din funcţia de preşedinte al Senatului, că acolo „sunt alte discuţii”, rămânând „de văzut ce se întâmplă şi acolo”. 

Demisia şefului PNL vine la doar şase luni de mandat, în contextul în care mai mulţi lideri ai formaţiunii i-au cerut să se retragă. Liderul a convocat o şedinţă a Biroului Executiv al partidului, şedinţă în care, secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a anunţat de vineri că va demisiona. Vîlceanu ar urma să renunţe săptămâna viitoare şi la funcţia de ministru al Fondurilor Europene

Liderii din gruparea anti-Cîţu din PNL au decis,vineri, 1 aprilie, într-o altă şedinţă BEx a PNL, convocarea unui Consiliu Naţional, pentru duminică, 3 aprilie. În această şedinţă ar urma să aibă loc votul pentru organizărea unui Congres Extraordinar privind alegerea unei noi conduceri. Florin Cîţu a precizat că şedinţa de Birou Executiv, organizată vineri, 1 aprilie, nu ar fi fost convocată statutar, nefiind un demers al său sau al secretarului general, Dan Vîlceanu.

Citeşte şi: SURSE. Cine are cele mai mari şanse să preia şefia interimară a PNL

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite